ik ben gestopt

Voila, vanaf nu moeten de vogelkes weer een half jaar hun plan trekken. De laatste weken kregen ze – kwestie van af te bouwen- enkel nog zonnebloempitten voorgeschoteld, maar nu is’t helemaal gedaan. In totaal drie emmers (!) vetbollen, veertig kilo pinda’s, ruim 25 kilo zonnebloempitten en een onbestemd aantal kilo gemengd strooivoer. Enkel de schulpkes van de zonnebloempitten en een ziljoen kakskes in en onder de omringende stuiken herinneren aan de voorbije schranspartij. Tot in november beestjes!

zonnebloempitjes

Dit bericht is geplaatst in dieren. Bookmark de permalink.

8 reacties op ik ben gestopt

 1. Mexican Blackbirds schreef:

  Hier waren het vooral de zonnebloempitten die bij de vleet naar binnen gepikt werden door de groenlingen, kool- en pimpelmezen en vinken, die op de grond netjes alles opruimden wat de anderen lieten vallen. De gepelde pinda’s gingen daarentegen weer heel traag, ondanks de aanwezige mezen. Zelfs de spreeuwen mochten een handje helpen. De ongepelde pinda’s vlogen echter de deur uit, met dank aan de gaaien en kauwen die hier hun buikje rond kwamen eten. Een aanrader is echter een silo met negerzaad (of nigerzaad/nijerzaad, afhankelijk van de winkel), waar specifiek de putters op af komen (groenlingen en vinken zijn er ook af en toe op te zien). ’t Is inderdaad een leuke tijd, die voedertijd!

 2. madame boerenerf schreef:

  Ik las de titel en ik dacht: nog eentje die stopt met bloggen. Maar gelukkig niet :-)
  Wij zijn al even gestopt met voederen. De vogeltjes vinden dat niet erg. Zij vliegen gewoon het kippenhok binnen om daar te gaan smullen.

 3. Zem schreef:

  Ook ik schrok even: hij gaat toch niet stoppen met de blog.
  Maar gelukkig, de vógels moeten het weer zelf uitzoeken.
  Je hebt wel een uitstekende mulch gekregen ter plaatse …
  Ook ik ben een week geleden gestopt. Ik was eerst al teruggegaan van vier voederplekken naar één; want die verwende beestjes moesten wel weer leren elders hun kostje op te scharrelen. Maar net als hier, zul jij ook beloond zijn met een grote menigte goed doorvoede vogellijfjes die hopelijk de zware tijd van jongen voederen goed door zullen komen.

 4. Fruitberg schreef:

  Hier 60 kg strooivoer, de rest heb ik niet geteld. Ik ben al enkele weken geleden gestopt. Ik moet de voedersilo’s wel nog opbergen

 5. Tineke schreef:

  Veel zadenmix, veel vetbollen en pindacakes, en pinda’s. Grote zakken vol. De mussen zijn wat beledigd dat we met zaden gestopt zijn, maar blijven wel regelmatig nasr de beukenhaag komen, je weet maar nooit.
  Twee silo’s met punda’s hangen hier nog, maar gaan nuet zo hard: vooral koolmees, soms groepje groenlingen en een grote bonte specht. De laatste pot vogelpindakaas hangt aan de schuur.

  En fijn dat je doorblogt!

 6. muggenbeet schreef:

  Je hebt goed je best gedaan Bart, de vogelkes zijn je ongetwijfeld heel dankbaar. grts

 7. ritmo lento schreef:

  ik geef jaar in jaar uit pinda’s en krijg ook ’s zomers mooi volk te zien. Met vier voedersilootjes gaan 20 kg ongeveer 3 maanden mee.

 8. onderdeappelboom schreef:

  Schoon! Bij ons zag het er ook zo uit, maar dan in de schuur, waar de eekhoorn blijkbaar was binnengedrongen en onze hele voorraad strooivoer voor de vogeltjes naar binnen heeft gespeeld :-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.