kleine kruipers

Tehee, kijk nu wat er in mijn vijvertje rondgraast: platwormen begot! Een grote en een kleine schuiven hier door het beeld, al is ‘grote’ bijzonder relatief: ’t beestje is amper een centimeter lang. De veelpotige charels die langs komen gecrost zijn waterpissebedden, voor het geval u het zich zou afvragen.

Platwormen ken ik nog van uit mijn studententijd, toen we vreemdsoortige filmpjes voorgeschoteld kregen van foute wetenschappers die de beestjes te lijf gingen met scalpels om er allerlei onbetamelijks mee te doen. Platwormen  hebben namelijk een vreemdsoortig regeneratievermogen en maken naar believen extra kopjes en zelfs volledig nieuwe lijfjes. Dolle pret! (voor sommigen). Gelukkig hebben ze op mijn erf geen dergelijke praktijken te vrezen. Oppassen voor hongerige vijvergenoten zal volstaan.

planaria

 

Dit bericht is geplaatst in dieren, vijver met de tags . Bookmark de permalink.

4 Responses to kleine kruipers

  1. Fruitberg schreef:

    Dat soort experimenten zijn aan mij voorbijgegaan. Toch wel toffe beestjes, die pantoffels

    • bart schreef:

      Chô… Elke keer als Lieven belt past het eigenlijk niet direct en verwijs ik door naar Dirk. Zo komt die jongen ook nog eens op de radio… ;-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.