’t is weer van dat !

Het onbehaaglijk gevoel zal u wellicht bekruipen dat deze blog stilaan verglijdt van het onsamenhangend tuin-, plant-  en diergeleuter van weleer naar een bakvispagina waar steevast over paardjes en pony’s geleuterd wordt en het enkel nog wachten is tot de kirrende lezersschare van FGO deze blog ontdekt vooraleer ook de commentaarsectie overstroomd wordt met hartjes en ander swag-dingk. Als twee van de drie laatste berichten over die hoogedele viervoeters handelen kan ik u daar geeneens ongelijk in geven. Maar vreest niet, uw dienaar zal er over waken dat de boel niet ontspoort en garandeert u in de toekomst een 90% paardenvrije berichtgeving alhier. Slaap op uw twee oren!

Katinka
Toch mag u het mij niet euvel duiden dat ik bij deze nog één keer op de paardenkwestie terug kom, want er is voorwaar heuglijk nieuws op dat vlak. De Eigenwijze Madam is immers, haar pragmatische en doortastende zelve zijnde, kapazagewijs op doelgerichte speurtocht getrokken naar een nieuw rijdier voor onze dochter. Zaterdagochtend had zij een afspraak in het landelijke Waasmunster, alwaar een mogelijks geschikt exemplaar bij een particulier te koop stond. Het beestje viel dermate in de smaak dat, eenmaal ’s middags terug thuis gekomen er amper nog twee emailtjes vandoen waren om de koop af te ronden. Ondergetekende kon derhalve de trailer van de verre buren aanhaken (dat we in een goeie buurt wonen!) en luttele uurtjes later stond Katinka (*), een vierjarige merrie, op onze weide. Eerst gedurende een nachtje met een schrikdraad er tussen kennis maken met en wennen aan Danger, maar dat bleek zo goed te klikken tussen die twee dat ze al meteen zondagochtend samen op 1 weide mochten. Katinka content, Danger content, Emma content, kortom iedereen content.

Katinka

(*) : een klein nadeel bij paarden is dat ze van bij hun geboorte een officieel paspoort met daarop hun officiële naam krijgen, en bovendien enkel naar die naam (of iets wat daar heel sterk op gelijkt) luisteren. Er valt m.a.w. niet veel meer te kiezen wat de naam betreft. Maar allez, we zullen er wel aan wennen zeker. ’t Kon erger tenslotte.

Katinka

Maar wat belangrijker is dan de naam: ’t is een mooi en bovenal heel zachtaardig beestje. Als vierjarige wel wat vinniger in vergelijking met de 22-jarige Beauty natuurlijk, maar ook met het nieuwe baasje lijkt het goed te klikken, dus dat zit wel snor. Er was zelfs al genoeg wederzijds vertrouwen voor een kleine spaziergang in de omgeving.

spazieren!

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

12 reacties op ’t is weer van dat !

 1. Menck schreef:

  Als er tof nieuws te melden valt, dan MOET zulks gewoon geblogd worden. Maar zo schone, zeg.

 2. natuurlijk-rijk schreef:

  Wree schone beestjes, dochter content en de papa duidelijk ook!

 3. cage schreef:

  zeer mooi portret en goe gezien dat linkje naar fgo

 4. Zem schreef:

  Wat fijn voor je dochter en voor jullie allemaal: prachtig paardje, dat kennelijk zich snel voegt in de Eigenwijze familie.

 5. onderdeappelboom schreef:

  Kleine kokette Katinka? :-)

 6. Fruitberg schreef:

  Lees dit nu pas. Mooi paard inderdaad

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.