gepakt in snelheid!

[duiding aangaande bovenstaande titel ten behoeve van Nederlandse lezers : alhier]

Geheel van uit het niets is het plots herfst geworden! Misschien nog niet helemaal in de praktijk, gelet op het uitmuntend nazomerweertje, maar laat u vooral niet vangen: de astronomische herfst is ondertussen alreeds een week gevorderd, de meteorologische zelfs al drie volle weken! Imagine that!

En ik heb gedimme nog een hele farde foto’s van de voorbije zomer staan dewelke ik hier ooit wel eens ging posten, maar waar het procrastinatiegewijs nooit van gekomen is. Derhalve dringt een spoedlevering zich op, en splits ik ze u allemaal tegelijk in de maag, zodat ik mij met fotomarieke op het herfstgebeuren kan werpen de komende dagen en weken. À la guerre comme à la guerre!

bladluizen
Zo wou ik u uitgebreid uit de doeken doen hoe de tuin weer gebukt ging onder heelder horden van die ellendige zuigers. Al concentreerden ze zich dit jaar in hoofdzaak op niet-voedingsgewassen, wat ik beduidend minder erg vind dan als ze m’n sla en aanverwanten te lijf gaan. Maar toen ze zich op mijn nieuw-opgedoken brede wespenorchissen manifesteerden heb ik ze alsnog op een stevige scheut pyrethrum getrakteerd; er zijn grenzen.

gele bloemekes
In de ‘plant-van-de-maand’ rubriek was ik van plan u bovenstaand geel blommeke aan te prijzen. Een soort waarvan ik telkens de naam vergeet, en derhalve steevast naar verwijs als zijnde ‘gele blommekes’. Sterk, onstuimig en lang bloeiend en populair bij insecten. Alleen, die naam hé…

kikkervisjes
Er waren ook kikkervisjes, die ondertussen hopelijk al lang van poten voorzien ergens in de tuin rondhuppelen.

klein geaderd witje
En vlinders! Veel vlinders! Met als highlights deze zomer toch wel de koninginnepages en de kolibrivlinders. Al blijft een klein geaderd witje zoals op de foto hierboven ook niet te versmaden natuurlijk.

koninginnepage

koninginnepage

kolibrivlinder

Maar ook hópen onbekende soldaten, de ene al fotogenieker dan de andere.

microvlinder

vlieg

vlieg

En plantjes! Mooie plantjes! Veel plantjes! Kleine, grote, bloeiende en niet-bloeiende,… heel veel plantjes. Maar ik beperk mij tot deze foto van adderwortel. De rest is voor de archieven…

adderwortel

En laat die herfst nu maar komen!

 

Dit bericht is geplaatst in dieren, fotografie met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op gepakt in snelheid!

 1. Menck schreef:

  Je inhaalbeweging loont de moeite. Vooral de vlinderreeks is subliem.
  De ‘gele blommekes’ doen me in de richting van Helianthus denken, doch ik durf zulks niet met stelligheid te beweren aangezien de bladeren me doen twijfelen.

 2. natuurlijk-rijk schreef:

  Waaw, zo mag je meer updates geven! De vlinders zijn heel chique! echt knap!!! Dit weekend trekken we naar de Ardennen, burlende herten spotten, dat is pas herfst!

 3. Fruitberg schreef:

  Leuke (vlinder)foto’s. Ik denk ook dat die gele bloemen Helianthus zijn.

 4. Bart Blijentuin schreef:

  Bij deze toch bedankt om ons alsnog te laten genieten van je mooie foto’s. Ze zijn te mooi om alleen op je schijf te laten staan. Laat die herfstfoto’s maar komen !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.