hebbes

Ze zijn bepaald niet meegaand, die groene spechten. Schuwe Charels zijn het, die zich uit de voeten maken van zodra ze ook maar vermoeden dat er mogelijk een mens in de buurt is. Derhalve was er op fotovlak nog niet veel van in huis gekomen, op enkele wazige veraf-foto’s na. Maar ziet, deze jongen bleef lang genoeg, én dicht genoeg zitten om hem te fotograferen. Volgende keer op een proper stuk hout of in het gras in plaats van op zo’n zwarte kabel, en ik ben helemaal content. (klik op de foto voor groter)

groene specht

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

9 reacties op hebbes

 1. Menck schreef:

  Ronduit subliem, en al zeker de grotere weergave. Je zondagse telelens aangewend alsook je meest stabiele statief, vermoed ik?

  • bart schreef:

   Inderdaad met mijn liefste telelenske, maar wel los uit de hand. Vandaar de relatief hoge iso-waarde, en bijgevolg de korreling in het groen eilaas.
   (500mm, f/5.6, 1/200 sec. ISO 640)

 2. Fruitberg schreef:

  Mooie opname.Dit week-end hier ook een groene specht door de tuin zien heen vliegen, maar met een bollenplanter maak je geen foto’s ;-)

 3. madame boerenerf schreef:

  Wauw, daar heb je veel geduld moeten voor hebben zekers? Hier zit vaak een groene specht. Maar ik hoor hem meer dan ik hem zie.

  • bart schreef:

   Dag geduld is niet mijn sterkste kant… Maar ik had geluk: ik zag hem zitten, en kon snel mijn toestel nemen, lens op vijzen en doorheen het raam fotograferen. Na een half minuutje was hij weer weg.

 4. natuurlijk-rijk schreef:

  Duidelijk uitgeleefd met je nieuwe speeltje!!!! Knap hoor, maar lees ik dat hier nu goed, zonder statief, de man die altijd en overal een pleidooi doet voor, schandalig zeg ik u!!!! ;-)

  • bart schreef:

   Een grondige test is toch nog van doen! Daar moet ik binnenkort eens tijd voor vrijmaken… (eeuwig probleem). En verder heb je volkomen gelijk: ’t is een schande! Maar ’t moest rap gaan, zie comment hierboven ;-)

 5. Chris Dewaal schreef:

  mooi he de natuur,waar ik woon zie ik ze ook soms maar meer de de zwarte spechtjes,ik heb er die dagelijks bij mij aan het mezenbolleke hangen,mac Donalds voor die mannen he

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.