maandag miekesdag

Met ‘miekes’ wordt in onze regio (en in een heel stuk van Vlaanderen) doorgaans verwezen naar ‘betten’, zijnde ooien in het algemeen nederlands. Maar op ons erf is alleen de bette op de achtergrond een echt Mieke, want de ooi op de voorgrond heet Betty. Kwestie van eenvoud en duidelijkheid, en al. Het zijn twee dames op leeftijd, die zolang de gezondheid het toe laat op het Eigenwijze Erf mogen genieten van hun pensioen.

schapen

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags , . Bookmark de permalink.

12 Responses to maandag miekesdag

 1. Woelmuizenier schreef:

  Een echt nostalgische foto. Peanuts was de laatste van mijn schapen (http://woelmuizenier.blogspot.de/2014/06/peanuts.html) en is kort voor de winter gestorven, Ze volgde mij tot in de keuken, mijn werkplaats, de serre. ‘k Heb zelfs haar stal nog niet uitgemest want ergens verwacht ik haar daar nog altijd.

  • bart schreef:

   Betty is ook zo’n tamme die altijd met volle vertrouwen komt aangelopen als je ze roept. Alleen voor de jaarlijkse scheerbeurt loopt ze bepaald niet warm, maar dat valt te begrijpen. Mieke daarentegen is één brok argwaan. Maar met een handvol korrels laat ze zich toch altijd vangen.

 2. De Fruitberg schreef:

  Prachtige foto.
  ‘Miekes’ heeft bij ons een andere betekenis, Google maar eens op “naar de miekes gaan”

 3. Menck schreef:

  Schone beesten.
  Ook in onze regio gewagen we van ‘miekes’. ‘Ooi’ wordt alhier slechts gebezigd voor ‘hooi’.

 4. moois van me schreef:

  ik voel me wat aangesproken precies :D ( ik heet mieke )

 5. zem schreef:

  Hele mooie foto!

 6. AnneTanne schreef:

  Prachtig die koppen die perfect in dezelfde richting kijken!

  • bart schreef:

   Ze houden de paarden eigenlijk altijd wel wat in de gaten, en als één van hen dan ‘verdachte’ bewegingen maakt gaan de kopjes omhoog, zoals hier het geval was. Ik ben er nog niet helemaal uit of dat is omdat ze de paarden eigenlijk niet helemaal vertrouwen (Katinka is bepaald niet vriendelijk voor de schapen), of omdat ze hen herkennen als collega-potentiële-prooidieren die hen kunnen waarschuwen voor mogelijk gevaar.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.