Dat het moet gedaan zijn!

groenling en koolmeesTenminste, zo beweren ze toch bij Vogelbescherming Vlaanderen. Eind maart = voedertafel opbergen. Nochtans, ’t is nog volop een komen en gaan van huismussen, vinken, groenlingen, koolmezen, pimpelmezen en staartmezen. En ook de turkse tortels, de merels, het roodborstje en de houtduiven komen hun brokje meepikken. De zwarte mees die al de hele winter dagelijks zijn buikje komt vullen heeft zelfs vriendjes bijgehaald, want nu zijn ze met vier. Sporadisch komt er nog een keep langs en enkele dagen geleden zelfs nog de allereerste putter voor de tuin. Derhalve ga ik voor een uitdoof-scenario: de laatste vier vetbollen krijgen ze nog, en ook de laatste kilo pinda’s. Dat zal op een goeie week tijd wel op raken schat ik. En dan is het over en uit. De resterende zonnebloempitten blijven wel goed tot volgend jaar, en ook het restje gemengd strooigraan kan probleemloos overzomeren.

de allereerste eigenwijze putter

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

6 Responses to Dat het moet gedaan zijn!

 1. hoow@huis met tuin. schreef:

  Hier zelfde scenario. Nog volop vogels maar ook aant uitdoven, elke dag een beetje minder en minder tot het laatste beetje op is.

 2. De Fruitberg schreef:

  Het is hier gedaan :D

 3. cage schreef:

  Die distelvinken zijn machtig, en die foto’s ook. Hier voor het eerst aan de pinda’s en dan wel direct vier, EN ze zingen ook nog mooi. Het is nu al een vogeljaar, hip hip hip …

 4. ludorutten schreef:

  Ik volg ook het advies van de Vogelbescherming, al hebben de zaadverkopers een ander advies. Mooie putter man!

 5. Menck schreef:

  Ik heb het voederen al een tijdje geleden een halt toegeroepen. Tijd voor het gevogelte om zelf hun dagelijkse kost bijeen te zoeken.

 6. bart schreef:

  kleine update: ’t is er al mee gedaan. Het heeft zelfs nog geen week geduurd en alles is op. Vanaf nu is’t van zelf hun plan trekken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.