maandag mispoes-dag

Twix ziet een vogeltje…twix loert… en het vogeltje ziet Twix. Weg vogeltje.
twix mistHoe geconcentreerd en koppig hij het ook blijft proberen, Twix blijkt een grote kluns in het verschalken van vogels. Het enige exemplaar dat ik hem tot op heden heb weten vangen was een roodborstje dat eerder die dag keihard tegen het raam gedreund was, en wellicht sowieso een (excuseer voor het intrappen van de open deur) vogel voor de kat was. Een verhakseld roodborstlijkje op de vliering boven de garage was daarvan het resultaat. Ik was toen een beetje boos op poes.
Dode muizen in  diverse staten van oppeuzeling daarentegen komen we zeer regelmatig op verschillende plaatsen tegen (gelukkig niet binnen, daar komt Twix niet). We hebben daar zelfs een dedicated stoffer en blik voor, wegens doorgaans toch niet zo heel erg appetijtelijk allemaal, zo’n half gedissecteerde knager). Woelmuizen, bosmuizen, huismuizen, spitsmuizen, het passeert allemaal wel de revue. Vooral woelmuizen zijn populair, en dat vind ik bijzonder flink van poes: ’t zal ze leren mijn patatjes en pastinaken te belagen. Sinds we Twix in huis hebben zien we bovendien zelden of nooit nog een rat in de buurt van het neerhof, en ook dat is zoals we het graag hebben. ’t Is een gerief, zo’n kat op uw erf.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

10 Responses to maandag mispoes-dag

 1. moois van me schreef:

  Dat hij daar maar lang in blijft klunzen :) !

 2. De Fruitberg schreef:

  Onze kat ving vogels tot we ze een belletje aandeden. Muizen legt ze hier systematisch in het fietshok, en dat zijn er een heel pak

 3. natuurlijk-rijk schreef:

  Hij kijkt wel heel teleurgesteld op de tweede fot :-(

 4. Eén van onze katten houdt zich ook aan de Garfield-tactiek: staren en wachten tot zo’n vogeltje in haar bek wil vliegen. Tot nu toe zonder resultaat, maar ze houdt koppig vol.

 5. madame boerenerf schreef:

  Haha, onze kater vangt gelukkig ook geen vogels en jammer genoeg ook geen muizen en ratten. De kattin deed hier van muizen en ratten vangen maar sinds ze gestorven is betrappen we regelmatig ratjes in het kippenhok.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.