vikinghart

Tanamunningen“Is ’t ie daar nu weer met zijn vikingen?!” zo hoor ik u luidop denken. En gelijk hebt u, na deze en deze. Maar sta mij toe nog één keer met u naar het hoge Noorden te trekken, want dat was waar ik mij enkele weken geleden daadwerkelijk ophield, en waar het hart nog steeds van overloopt. Helemaal in het meest noordoostelijke topje van Noorwegen zat ik, ingeklemd tussen Finland, Rusland en de Barentszee. Dichter bij Spitsbergen dan bij Oslo, om het even te situeren.
Het weer was guur, met temperaturen flink onder nul en een enthousiaste noordwesterwind die af en toe sneeuwstorm allures aannam om dan weer af te wisselen met  stuifsneeuw en opklaringen. Afgesloten bergpassen, blokrijden achter de sneeuwruimer aan en op handen en voeten kruipen om niet van een klif af geblazen te worden: been there, done that. Zalig met andere woorden. Ideaal fotografeer-weer, en laat net dát het doel geweest zijn van deze trip. Ondertussen zijn de 7000+ foto’s uitgezeefd tot nog een goeie 1000 waarvan ik het niet over mijn hart krijg om ze te wissen. Daarvan serveer ik u hier onder een kleine selectie-van-het-moment. Vraag het mij morgen, en het zullen er wellicht 99 andere zijn.

Dit bericht is geplaatst in fotografie. Bookmark de permalink.

19 reacties op vikinghart

 1. De Fruitberg schreef:

  Er zitten echt wel leuke foto’s tussen. Mooi zo. Lijkt me een prachtig uitje geweest te zijn.

 2. hoow@huis met tuin. schreef:

  ma zo schoon. Dank je wel om te delen, kunnen we toch ook even een beetje meegenieten.

 3. madame boerenerf schreef:

  Moet een prachtige reis geweest zijn. Eentje om nooit te vergeten en mooi vastgelegd.

 4. zem schreef:

  Wat een unieke belevenis!

  • bart schreef:

   Absoluut, maar aangezien ik geen taigagaai en geen sperweruil gezien heb (die er nochtans wel moeten zitten) ben ik wel verplicht om nog eens terug te keren :-)

 5. Prachtig, wel erg koud.
  Gr jan Wilde een Tuin.

 6. natuurlijk-rijk schreef:

  Ik schreef het al op je fb, effenaf prachtig!!! dat noorderlicht blijft toch tot de verbeelding spreken alle eigenlijk bijna alles van deze reeks ;-)

 7. Wow! Zelfs foto’s van vliegende pinguins!

 8. Joost schreef:

  Beste Bart, via Google terechtgekomen op jouw blog i.v.m. het beoogd knotten van een esdoorn. Na wat doorklikken kom ik prachtige foto’s tegen, uiterst humorvolle en informatieve teksten en zeer veel naslagwerk en inspiratie wat ik zeer goed kan gebruiken voor eenzelfde project waar jij jaren geleden aan bent begonnen.. Hulde hiervoor! Veel plezier en succes met deze passie, ga vooral door ;-) Ik ga de tijd nemen om alles eens rustig door te lezen en blijf het volgen. Groeten uit Nederlands Limburg ;-)

 9. cage schreef:

  amai amai, schoon schoon. Alleen dat noorderlicht al! goh goh

 10. izaindemix schreef:

  Magische foto’s…waarlijk! Alleen de kerstman bespeur ik nergens :-) Vanaf nu zeker op mijn to-do lijstje. Genoten!

 11. Bart schreef:

  Ik val hier in herhaling maar ik vind je foto’s ook prachtig. We zijn nog niet hoger geraakt dan
  Denemarken maar ooit moeten we toch noordelijker geraken. In Denemarken heb ik ook de Eiders gespot maar jij hebt gewoon de Konings Eider gezien, samen met zo veel mooie andere natuur. En dat noorderlicht moet gewoon magisch zijn….. Ik kan me voorstellen dat je er van genoten hebt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.