weeral maandag

Gezien ik mij de voorbije weken hoofdzakelijk op wifi-loze locaties ophield had ik geheel netjes een postje klaar staan dat normaliter automatisch vorige week maandag diende gepubliceerd te worden. Edoch blijkbaar is er toen iets mis gelopen, en is dat niet gebeurd. Maar ziet: ondertussen ben ik terug en krijgt u alsnog wat u te goed had! Hiep hoi!

lurker in the deep
Ik moet toegeven dat het fotograferen zich maar moeizaam op gang sleept, zo terug thuis na mijn buitenlandse escapade van een paar weken geleden. Rendieren en ijseenden zijn nu eenmaal iets uitnodigender dan pimpelmezen en solitaire bijtjes. ’t Zal weer even moeten slijten, zoals gewoonlijk. Vandaar vorige maandag een weekje overgeslagen, mea culpa.
Maar ziet, eens fluks scheppen in mijn vijverke biedt instant soelaas: salamanders à gogo. ’t Is nog geen bruinkopmees, maar ’t gaat in de goede richting.

vcb 17 april 2016-176Mooie vinpootsalamanders, zowel mannetjes (boven) als vrouwtjes (helemaal boven en onder).

vcb 17 april 2016-36

vcb 17 april 2016-116

Maar! Mwoehaha! Ook een keiknappe alpenwatersalamander-man (onder). Prachtig beest vind ik dat. Na een klein half uurtje poseren voor de lens mocht iedereen weer beschikken in de vijver, om daar verder van vuile manieren te doen. Ge ziet, ik ben de kwaadste niet!

vcb 17 april 2016-107  vcb 17 april 2016-187

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags , . Bookmark de permalink.

14 Responses to weeral maandag

 1. Bart schreef:

  Het blijven inderdaad keischoon beestjes. De vinpoot is in onze contreien eerder zeldzaam, maar aan alpenwatersalamanders geen gebrek :-) . In onze poel komen ze ook ieder jaar van jetje geven.

  • bart schreef:

   Hier vooral veel vinpoten. In het dorp even verderop zitten ook kamsalamanders, maar ik vrees dat mijn putje daarvoor veel te klein is :-)

 2. CAGE schreef:

  ha, merci, als ik het met die mooie fotos nog vergeet dan is’t heel erg … en welkom back anyway

 3. hoow schreef:

  mooi in beeld gebracht !!

 4. Natuurlijk-rijk schreef:

  Moh zo schoon, geen erg om daar wat langer op te wachten. Maar was je nu weeral weg ;-)

 5. De Fruitberg schreef:

  Prachtig beestje. Ik moet hier toch ook eens werk maken van wat water in de tuin

  • bart schreef:

   Doen! Het hoeft zelfs absoluut niet groot te zijn. Ik denk dat mijn vijvertje hoop en al vier vierkante meter groot is, en het zit bomvol beestjes. Echt een aanrader!

   • CAGE schreef:

    ik ben nogal een waterman en heb in één poeltje (op het zuiden gericht) van ca 3 vierkante meter opp en misschien 3 kubiek water, beide soorten maar er zitten meer vinpoten en kamsalams in een polyester bakje van 1 vierkante meter opp en zo’n 25 cm diepte (dat op het oosten gericht staat) … waarschijnlijk omdat ik de laatste goudvis uit dat poeltje pas deze winter kon verschalken. De gevangene zit nu met een paar kompanen in een te klein aquarium zijn straf uit, iemand geïnteresseerd voor ik ze allemaal in de beek dump?

   • CAGE schreef:

    Inderdaad, het hoeft niet groot te zijn. Ik waag jullie allemaal aan het “generatio spontanea” experiment: leg wat hooi, gras of een schep aarde (het mag kiekestront zijn ook) in een stomme emmer water die je niet in de volle zon zet, roer wat om en ga dagelijks kijken. Hoe lang denken jullie dat het duurt vooraleer er leven (oa watervlooien, muggelarven enz = voer voor de guppies) in die emmer zichtbaar is?
    Tamuzement ermee

 6. Scheppen uit de vijver en dan in een aquarium of zo? Of gebruik je onderwatercameraspul?
  En die mooie glinsters op de laatse foto, als diamantje bijna. Mooi hoor.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.