afkick-maandag

zino's petrelLaat mij duidelijk zijn: ’t is niet omdat ik een voorkeur heb voor het hoge noorden dat ik het zuiden zou wensen te discrimineren, au contraire! Derhalve liet ik mij maar wat graag meeslepen op een supertrip die startte in Boa Vista en Santiago in Kaapverdië om dan met de boot via de Selvagen, de Canarische eilanden en de Desertas  te eindigen in Madeira.
Hopen dolfijnen, walvissen, zeeschildpadden, maan- en vliegende vissen passeerden de revue, samen met tienduizenden zeevogels. Arme ik dient zich derhalve weer een weg te banen doorheen vele duizenden foto’s. U voelt ongetwijfeld met mij mee. In afwachting van ‘een fijne selectie’ alvast een fotootje van de natte droom van de gemiddelde europese vogelkijker: de Freira ofte Zino’s petrel, naar ’t schijnt de meest bedreigde Europese zeevogel. Nog een stuk of honderd in leven naar ’t schijnt, verspreid rondzwervend over de hele Atlantische oceaan tussen de oude en de nieuwe wereld. En dat vloog gewoon even langs onze boot, dat beest, zo ergens op die onmetelijke oceaan. Hoe wijs is dat niet.
Soit, volgende week weer inheemse berichtgeving van op het Eigenwijze Erf! Stay tuned!

Dit bericht is geplaatst in zonder rubriek. Bookmark de permalink.

6 Responses to afkick-maandag

 1. CAGE schreef:

  ja, ik voel mee met jou .. en met diene petrel … maanvissen man, nondenonde, grote of heel grote? allez ok, ik stay tuned

  • bart schreef:

   ’t Is een beestje om compassie mee te hebben he? Nagenoeg gedoemd om uit te sterven bij de een of andere calamiteit in hun broedkolonie. Zo’n tien jaar geleden was’t bijna over en uit door grote bosbranden op Madeira. De goeie helft was toen geroosterd…
   De maanvissen waren behoorlijk indrukwekkend in elk geval. Verder vrij duffe beesten :-)

 2. De Fruitberg schreef:

  Mooie foto, lijkt me een leuke trip ook

 3. natuurlijk-rijk schreef:

  Je enthousime werkt aanstekelijk, nog nooit van dat beestje gehoord, maar je hebt hem maar geschoten! Volgens mij is je erf danig verwaarloosd de laatste tijd ;-)

  • bart schreef:

   Je wilt het niet weten, over mijn erf :-/ . De inhaalbeweging is ingezet, maar qua moestuinseizoen zit ik toch zo’n drie weken achter. En dan al de rest nog die ligt te wachten… Als ik er te lang over na denk wil ik gewoon weer op reis :-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.