licht uit

Worteldoek zou de klus klaren. Dat wist ik vorig najaar al. Bovendien zou die worteldoek alleen blijven liggen mits een substantieel aantal tegels er op. In-de-weg-liggende-tegels die ik anders kruiwagengewijs diende af te voeren. Waar ik tegen op zag. Worteldoek dus. De hele winter lang bovenop de vrijgekomen moestuinpercelen, teneinde het moestuinseizoen onkruidvrij te kunnen in zetten. Mét tegels er op, tegen de wind. A plan so cunning, you could put a tail on it and call it a fox.

Dus ging voor vier-vijf maand het licht uit in de moestuin. Een hele winter lang. Alleen het perk met de aardbeiplanten bleef onbedekt. niet omwille van die aardbeiplanten, want die moesten toch verplaatst. Neen, ik had niet genoeg worteldoek, vandaar. Visueel was het geen feest, maar het stoorde niet want het betrof een achterafhoekje van mijn erf en in gedachten was ik al bij de maagdelijke vlakte die mij, en mijn snijsla/radijzenzaadjes/plantajuin in maart zou verwelkomen.

En jawel. Bij het lichten van het worteldoek, ondertussen alweer een maand geleden, werd ik begroet door een klein handjevol zieltogende lichtscheuten van paardenbloemen (in een handomdraai uitgetrokken) met daartussen niks dan malse blote grond. Vijf minuten werk en alles lag zaaiklaar. Ook nu, na een maand, nog geen extra kiemend onkruid dus ook dat zit snor. Zelfs de paardenbloemen lijken het opgegeven te hebben. I like.

Het worteldoek ligt nu dik opeen gepakt bovenop het aardbeienveld. Met (heel) veel tegels op. Tot de courgettenplanten buiten mogen. Dan moet ik er alsnog aan, kruiwagengewijs.

Bewaren

Bewaren

Dit bericht is geplaatst in moestuin met de tags . Bookmark de permalink.

6 reacties op licht uit

 1. De Fruitberg schreef:

  Handig, niet? Je kan dat ook wel bereiken met bladeren en stro denk ik

 2. natuurlijk-rijk schreef:

  Dit weekend in promo in den aldi, allen daarheen!

 3. Menck schreef:

  Stoere mannen plaggen de grond af. Hà! ;-)

 4. Heb een tijd ook zwarte landbouwplastic gebruikt – niet echt eco … Nu dat ik veel bomen heb, heb ik ook veel herfstblad: wel bioafbreekbaar en het oogt nog mooi ook ;-)

 5. onderdeappelboom schreef:

  Goed gezien! Nu je geen tijd in wieden moet steken, kan je nu gelukkig weer meer tijd in bloggen steken. Is het niet? ;-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.