op is op

Zo van die families die elkaar alleen nog ontmoeten op begrafenissen, daar begint het hier stilaan op te lijken. Vroeger waren er nog de trouwfeesten, de nieuwe borelingskes en andere blijde gebeurtenissen. Maar nu, met het verstrijken van de jaren, blijkt ‘geen nieuws, goed nieuws’ nog het dichtst in de buurt van de waarheid te komen.
Gelukkig zijn er nog de sosialemedieja om een béétje contact te houden. En wie daar volgt had het al vernomen; maandag heb ik mijn herdersstaf aan de kapstok gehangen.

Mieke, het laatst overblijvende eigenwijze schaap, hoogbejaard en stijf van de artrose, had al een tiental dagen de puf niet meer om recht te geraken. Enkel als ik haar recht hielp schuifelde ze nog een paar minuten rond om dan toch maar weer te gaan liggen. Vrijdag begon ze haar bieten te weigeren, maandag was ook droog brood niet meer aan haar besteed. Normaal begaat ze een moord voor droog brood. Nu keurde ze het geen blik waardig.
Gezien ze als goed gesoigneerde bomma over een ruime energiereserve beschikte zou een natuurlijke dood nodeloos lang geduurd hebben. Maandagnamiddag heeft ze dan ook een laatste spuitje gekregen. En daarmee komt er, na exact 20 jaar, een eind aan het schapen houden op het Eigenwijze Erf. Misschien definitief, misschien niet. We zullen zien.

Dit bericht is geplaatst in dieren met de tags . Bookmark de permalink.

5 reacties op op is op

 1. Loes Bakels schreef:

  Bart en familie, gecondoleerd. Een beest wat zo lang bij je geweest is is ook familie. Ze heeft zo volgens mij een prachtig leven gehad, beter dan menig dier…

  Verder wilde ik iets vragen, maar weet niet hoe contact te leggen ( heb geen fb)
  Graag hoor ik van u,
  Loes.

  • bart schreef:

   Dag Loes, onder het rubriekje ‘de tuinier’ in het zwarte balkje hier boven vind je mijn emailadres. Ik hou mijn mailbox alvast in de gaten :-)

 2. natuurlijkrijk schreef:

  Ochere, maar dat beest moet daar ongetwijfeld een heerlijk leven hebben gehad. Maar zullen we inderdaad afspreken dat je volgende berichtje heuglijk nieuws is!!wat bloemen of insecten of ander gespuis, ’t moet nie altijd kommer en kwel zijn!

 3. onderdeappelboom schreef:

  Arm arm saapjen :-( Of nee, het saapjen is eigenlijk goed verzorgd: arm arm herdertje :-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.