Doe het zelf

5 reacties op Doe het zelf

 1. marry ellen schreef:

  Hoe voer ik een eekhoorn

 2. bart schreef:

  @marry ellen: heel voorzichtig. Ze hebben scherpe tanden. :-)

  (maar ze komen gewoon naar voedertafels en eten noten, zaden, kaaskorstjes, vetbollen, boomknoppen, paddenstoelen, stukken boomschors, insecten, eieren en jongen van vogels,…).

 3. kloofmachine schreef:

  Indien iemand bomen snoeid en het graag kwijt wil. dan wil ik het wel komen ophalen. Verkoop namlijk kloofmachines en kan wel hout gebruiken als testmateriaal

 4. Sophie schreef:

  Hallo Bart en al wie dit leest,
  ik ben al een tijdje op zoek naar een echte zaadkist of een plan/tekening om er zelf eentje te maken. Misschien hebben sommigen onder jullie ook al het boek Bramenwijn van Joanne Harris gelezen? Een van beide hoofdfiguren uit het boek bewaart alle mogelijke zaden mooi gerangschikt in een oude zaadkist. Ik stel mij voor dat dit een kist moet zijn die gemakkelijk kan afgesloten worden, heel veel verschillende vakjes heeft en toch verplaatst kan worden zonder dat alle verpakkingen door elkaar raken. Een beetje surfen op internet brengt mij meestal terug naar oude inboedelbeschrijvingen van notarissen en heeft mij geleerd dat dit lang geleden (vorige eeuwen) tot de standaard uitrusting/erfenis van vele plattelandshuishoudens behoorde. Echter nergens vind ik een afbeelding, laat staan een antieke echte zaadkist terug. Zijn er misschien lezers onder jullie die een origineel idee hebben of die weten waar zulke zaadkisten, liefst een authentiek exemplaar te vinden is? Je kan natuurlijk alle zakjes in een wijnkistje steken, zoals ik nu doe, maar eigenlijk zijn die te klein en misschien heeft iemand een beter voorstel?
  Bedankt!

  en wie graag tuiniert, van Frankrijk en van een beetje mysterie houdt, moet Bramenwijn maar eens lezen…

 5. bart schreef:

  Nog nooit van zo’n zaadkist gehoord zelfs Sophie. Ook hier is’t van enveloppes in een wijnkist.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.