Vlinderstruik, Buddleia davidii ‘Black Knight’

Deze uit China afkomstige struiken worden omwille van hun mooie bloemtrossen, doordringende geur en grote aantrekkingskracht op vlinders dikwijls in tuinen aangeplant. Bovendien zijn het sterke groeiers en verwilderen ze heel gemakkelijk. Van de grote kleurvariatie die er bestaat kozen we voor de donkerste kleurvariant, de ‘Black Knight’. Deze vorm heeft kleinere blaadjes en groeit ook iets compacter (toch nog tot 2 meter) dan de andere cultivars. Een compacte struikvorm kan je bevorderen door duchtig te snoeien (tot dicht bij de grond). Door uitgebloeide bloemen weg te snoeien stimuleer je de plant om de hele zomer door te bloeien.

2 reacties op Vlinderstruik, Buddleia davidii ‘Black Knight’

  1. Nico schreef:

    Aha! Uitgebloeide bloemen wegsnoeien dus! Ik vond het al zo jammer dat die van mij nu al bruin zagen… danku, Bart!

  2. Sha schreef:

    Ik heb 6 struiken, al 4 jaren. Mijn ervaring is dat de ‘Black Knight’ nooit compact gegroeid heeft. Toch maar drastisch snoeien.
    De roze grootbladige soorten groeien wel erg compact en mooi.
    Je hoeft ze niet altijd tot de grond te snoeien, voor een compacte groei. Als je ze half-eind augustus tot 1-1.20meter snoeit en daarna in voorjaar (geen vorst meer) weer bijsnoeit tot die hoogte. Dan hoef je niet zo lang te wachten op een struik van 2m of meer. Wel echt in augustus snoeien, als je het later doet dan krijg je een half kale struik. Ook ervaring met 1 struik,jammer genoeg.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.