Buitenleven

Werfhekken in soorten en maten

Werfhekken in soorten en maten

Het plaatsen van werfhekken bij een verbouwing kan het bouwterrein afschermen en zo extra beveiligen. Je zorgt ervoor dat onbevoegden het terrein niet op kunnen en waar nodig het zicht op het bouwterrein beperkt wordt. Niet ieder bouwterrein is hetzelfde, hoe kies je nu het juiste hekwerk?

Standaard werfhekken

Standaard werfhekken zijn hekken die het bouwterrein afschermen en beschikbaar zijn van de meest basic varianten tot stevige hekken voor langdurig gebruik. Er zijn hekken die alleen geschikt zijn voor eenmalig gebruik bij een kortdurend bouwproject, deze zijn over het algemeen lichter en minder stabiel dan bouwhekken die voor een langdurigere projecten gebruikt worden.

Om een terrein extra af te schermen van de omgeving, zijn er ook speciale hekken waar een zeil of doek overheen gespannen kan worden. Hier kunnen bijvoorbeeld doeken met een reclame of buurtactiviteiten voor gebruikt worden. Het is wel van belang dat de hekken dan stevig verankerd worden, een hek met een zeil of doek vangt meer wind.

Tot slot is er ook nog de keuze uit halfhoge of hoge hekken, waarbij halfhoge hekken minder snel zullen omwaaien, maar waar gemakkelijker overheen geklommen kan worden.

Anti-climb werfhekken

Werfhekken worden over het algemeen neergezet met onder andere het doel ongewenste bezoekers te weren. Waar er gemakkelijk over een halfhoog hek heen geklommen kan worden, is dit bij een hoger hek ook niet onmogelijk. Speciale ‘anti-climb’ hekken zorgen ervoor dat klimmen praktisch onmogelijk wordt gemaakt. Deze hekken zijn namelijk zo opgebouwd dat je er niet goed tegenaan kunt klimmen of overheen kunt komen. Het hekwerk zelf bestaat uit hele fijne mazen en ze steken vaak ook een stuk uit aan de bovenkant.

City Fence hekken

City Fence hekken

City Fence hekken, de naam zegt het al, worden veel gebruikt bij verbouwingen in een stedelijke omgeving. Deze hekken bestaan vaak uit twee delen: het onderste stuk is geheel dichtgemaakt met damwandprofiel. De bovenzijde is een hekwerk dat wel open is. Op deze manier is het zicht op de bouwplaats beperkt en afgeschermd voor automobilisten, die zo in het verkeer niet afgeleid worden door werkzaamheden. Ook deze hekken zijn vaak aan de bovenkant voorzien van fijne mazen die voorkomen dat eroverheen geklommen wordt.

De keuze voor een hekwerk hangt dus helemaal af van het bouwproject. Gaat het om een kortdurende verbouwing in een rustige omgeving, kun je al met een meer basic hekwerk uit de voeten dan als het een langdurig project langs een drukke weg betreft.

Related posts

De beste zaagbroek van 2023

Dean

De beste houtskool barbecue van 2024

Dean

Mixen en matchen: de ideale materialencombinatie voor je tuinmeubelen

Katrijn