Tuininspiratie

5 handige tips om je tuin gezelliger te maken

5 handige tips om je tuin gezelliger te maken

Een tuin heeft niet veel nodig om mooi te zijn. Omringd door groen, fluitende vogels en zoemende insecten voel je je al snel ontspannen. Om echt helemaal tot rust te komen in de tuin is een extra dosis gezelligheid aangeraden. Hoe je dat aanpakt, ontdek je hieronder.

Tip 1: Bloemen en planten

Bloemen in vrolijke kleuren en weelderige struiken, grassen en planten brengen leven in je tuin. Meer bloemen en planten zijn altijd een goed idee, ongeacht de grootte van je tuin. In een kleine tuin kan je de hoogte ingaan en een verticale tuin aanplanten. In een grote tuin kan je zones afbakenen met bloemenborders of zelfs een bloemenweide aanplanten. Zo krijg je een prachtig zicht én de insecten zullen je dankbaar zijn.

Tip 2: Warme verlichting

Zowel in de zomer- als wintermaanden voegt warm licht sfeer toe. Voor de gezelligheid is vooral verlichting met een lage kleurtemperatuur een must. Ook dimbare lampen zijn een aanrader. Vooral in grote tuinen kan af en toe fel licht nodig zijn. Buitenverlichting is zo gemaakt dat stof en water de lamp niet kunnen beschadigen. Voor extra sfeer kan je ook buitenkaarsen, lampions, slingerlampjes of tuinfakkels (al dan niet op zonne-energie) plaatsen.

Tip 3: Creëer hoekjes

De gezelligste tuinen zijn degene waar altijd wat te ontdekken valt. Maak daarom verschillende hoekjes, zoals een zithoekje met vuurkorf, een patio met tuinset of schommelstoel, een terras waar je kan barbecueën, een bloemenweide of serre. Dat kan ook in een kleine tuin, alleen moet je dan goed nadenken over de indeling.

Tip 4: Decoreer je tuin

Decoreer je tuin

Net zoals je elke andere kamer in je huis decoreert met de juiste accessoires, kan je dat in je tuin ook. Denk aan gezellige kussens voor je tuinset of loungezetels, maar ook een buitentapijt fleurt je terras op. Plaats enkele leuke bloempotten aan je terras of zithoek, kies voor leuke verlichting en leg een knus dekentje in de buurt. Bij regenweer kan je alles opbergen in een opbergbox. Zo wordt je tuin een plekje waar je ook lang nadat de zon is ondergegaan nog wil blijven zitten.

Tip 5: Maak plaats voor de tafel

Het meest sfeervolle wat je in de tuin kan doen, is eten! Zorg ervoor dat er voldoende plaats is voor een eettafel en comfortabele eetstoelen. Samen met vrienden barbecueën in de tuin is het toppunt van gezelligheid. Kleed de tafel mooi aan, decoreer met theelichtjes en veldbloemen et voilà, instant gezelligheid.

Om je tuin gezellig te maken, hoef je niet elke tip te volgen. Combineer en creëer zo een tuin die volledig aan jouw wensen voldoet. Gezelligheid zit niet in spullen, wel in belevenissen, dus zorg er vooral voor dat je tuin klaar is om in geleefd te worden.

Related posts

Zelf knoflook telen: hoe doe je dat?

Katrijn

De beste afsluiting voor je tuin: waar moet je op letten?

danny@db-online-marketing.nl

Met deze tips krijg je meer schaduw in je tuin!

Dean