Tuininspiratie

De voor- en nadelen van houten raamdecoratie

De voor- en nadelen van houten raamdecoratie

Als je op zoek bent naar passende raamdecoratie voor je woning, zijn er verschillende varianten waar je uit kunt kiezen. Ten eerste is er de keuze tussen de diverse soorten raambekleding, bijvoorbeeld gordijnen of lamellen. Daarnaast is er het materiaal waarvan de raamdecoratie gemaakt is, bijvoorbeeld hout of aluminium. In dit artikel willen wij een lans breken voor raamdecoraties die van hout gemaakt zijn. Specifiek gaan we hierbij dieper in op houten lamellen op maat. Deze soort raamdecoratie gaat gepaard met vele voordelen. Omdat we een zo eerlijk mogelijk beeld willen geven van wat je kunt verwachten, gaan we ook dieper in op de nadelen die met een houten raamdecoratie gepaard gaan.

Wat zijn de voordelen van houten raamdecoratie?

Er gaan diverse voordelen gepaard met de keuze voor houten raamdecoratie. Op esthetisch vlak is het een aangenaam dat raambekleding van hout ervoor zorgt dat het licht op een natuurlijk manier in je huis komt. Door het dempende effect dat hout heeft op licht, ontstaan er zachtere schaduwen. Veel mensen vinden dit er mooier uitzien. Houten raamdecoratie is sfeervoller. Bovendien is het toe te passen binnen uiteenlopende soorten interieurs, van klassiek tot modern en van vintage tot aan industrieel. Je hebt de keuze uit meerdere soorten hout met elk hun eigen uitstraling: linden, bamboe of abachi hout. Houten raamdecoratie op maat is een optie. 

Wat zijn de nadelen van houten raamdecoratie?

Wat zijn de nadelen van houten raamdecoratie?

Omdat we er zeker van willen zijn dat je 100% op de hoogte bent van wat je kunt verwachten van houten raamdecoratie, benoemen we bij deze ook meteen een aantal nadelen van lamellen van hout. Ten eerste reageert hout op vochtigheid. Hierdoor zijn houten lamellen op maat geen optie voor bijvoorbeeld in de badkamer. Let hierbij wel op dat houten lamellen van een hoge kwaliteit juist wel bestand zijn tegen vochtigheid, maar alsnog zijn ze meer geschikt voor woonkamers of slaapkamers in plaats van badkamers. Kies je voor houten lamellen op maat, dan ben je meer geld kwijt dan wanneer je kiest voor een standaard maat (die wellicht minder goed past binnen je woning).

Waar bestel je jouw houten raamdecoratie?

Alhoewel er ook nadelen op te noemen zijn, wegen de voordelen van houten raamdecoratie een stuk zwaarder in vergelijking met de nadelen. We snappen daarom maar al te goed dat je de keuze maakt om je woning te voorzien van houten raambekleding, bijvoorbeeld houten lamellen. Dit ziet er goed uit, gaat lang mee en past bij allerlei soorten interieurs. Als je een goede plek zoekt om online houten raamdecoratie te bestellen, is Inhuisplaza.be een formidabele keuze. Kijk gerust eens rond op hun website en ontdek het zelf.

Related posts

Een buitengewone zomer met jouw buitenkeuken

danny@db-online-marketing.nl

Hoe je dak je tuin mooier kan maken

danny@db-online-marketing.nl

Tuin-upgrade? Deze 5 items tillen je tuin meteen naar een hoger niveau

Scott