Tuinaanleg Tuininspiratie

Het hele jaar door genieten van je tuin: de voordelen van een tuinoverkapping

Het hele jaar door genieten van je tuin de voordelen van een tuinoverkapping

Dat het weer in België onvoorspelbaar is, is geen geheim. Toch houden heel wat Vlamingen ervan om zo veel mogelijk buiten te leven, alleen laat het weer dat dus niet vaak toe. Zo vaak en zo lang mogelijk van je tuin genieten is perfect mogelijk. Met een tuinoverkapping blijft het zelfs in de winter of tijdens een regenbui heerlijk vertoeven in de tuin.

Waarom een overkapping in je tuin?

Je kan het weer niet voorspellen, maar je kan er wel op voorbereiden. Het geheim om ook in hartje winter of tijdens een zomerse onweersbui toch van je tuin te genieten, is door de tuin slim in te richten. Met een tuinoverkapping creëer je een hoekje waar je beschut bent van weer en wind. Onder een tuin- of terrasoverkapping kan je gezellig eten, uitrusten na een lange werkdag, koken of barbecueën en werken (een goed idee wanneer dat thuiskantoor een beetje begint te vervelen!).

In de herfst en winter spreekt het nut van een tuinoverkapping voor zich, maar ook in de zomer is het een goed idee. Het biedt immers bescherming tegen de felle zon, hitte, maar ook tegen zomerse onweersbuien. Zo kan je ook in de zomer op een meer comfortabele manier in de tuin zitten.

Als je kiest voor een terrasoverkapping, dus rechtstreeks tegen je achtergevel, krijg je een extra voordeel, namelijk dat de overkapping de zon buiten houdt. Zo blijft het lekker koel in huis.

Waarom een overkapping in je tuin

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een tuinoverkapping?

Hout is sfeervol en warm, maar vraagt meer onderhoud. Een constructie van aluminium is dan weer onderhoudsvriendelijker, maar heeft vaak een strakkere, modernere look. Al kan je met de juiste accessoires en tuinmeubels een aluminium overkapping een warme uitstraling geven.

Een basisoverkapping is meestal een dak met vier palen. Je kan daar echter van afwijken door bijvoorbeeld te kiezen voor lamellen als dak. Die kan je openen of sluiten naargelang je meer of minder schaduw wil. Ook een glazen dak kan. Dat beschut je wel tegen de regen, maar niet tegen fel zonlicht of hitte. Het geeft echter wel een ruimtelijk en open gevoel, zeker in het geval van een terrasoverkapping.

Kan een tuinoverkapping ook in een kleine tuin?

Een tuinoverkapping is zeker en vast niet alleen voorbehouden voor grote tuinen. In een kleine tuin moet je alleen ook rekening houden met de indeling. Het zal je tuin ook niet kleiner laten lijken. Integendeel, het geeft meer ruimtegevoel doordat de verschillende delen van de tuin een functie hebben.

Een tuinoverkapping is dus een praktische eyecatcher die ervoor zorgt dat je, ondanks de onvoorspelbaarheid van het Belgische weer, het hele jaar door kan genieten van het heerlijke buitenleven.

Related posts

Je tuin als oase van rust

danny@db-online-marketing.nl

Vier de zomer met een opzetzwembad in de tuin

danny@db-online-marketing.nl

Met deze zaken houd je best rekening wanneer je een eigen serre bouwt

danny@db-online-marketing.nl