Tuinaanleg Tuininspiratie

Met deze tips krijg je meer schaduw in je tuin!

Met deze tips krijg je meer schaduw in je tuin

De zomer laat niet meer lang op zich wachten en tegenwoordig wordt het steeds warmer. Naar het buitenland voor een zonvakantie is niet meer nodig, ook in België zijn de zomers tegenwoordig lekker warm. Vaak kunnen we niet wachten om te genieten in de tuin van de zon maar soms kan het ook té warm zijn. Het is dan prettig als je in de tuin een plek hebt met wat meer schaduw zodat je ook op hele hete dagen wat verkoeling kunt zoeken. In deze blog geven we een aantal tips hoe jij meer schaduwplekken in je tuin kunt creëren.

Kies voor een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping kan een goede oplossing zijn waneer je graag meer schaduw wilt creëren in de tuin. Er zijn veel verschillende soorten overkappingen verkrijgbaar, vaak zijn ze gemaakt van tuinhout of aluminium. Ook is het tegenwoordig mogelijk om diverse soorten daken te kiezen, kies bijvoorbeeld voor een lamellendak. De lamellen zijn kantelbaar en hierdoor kun je in het voorjaar en in het najaar ook al genieten van je tuin. Is het bijvoorbeeld erg zonnig en heb je behoefte aan wat schaduw, dan kan het lamellendak zo worden ingesteld dat er geen straal zonlicht meer naar binnen schijnt en hierdoor heb je volop schaduw.

Maak gebruik van beplanting

Een tuin met beplanting is natuurljk erg mooi en kan daarnaast ook zorgen voor meer schaduw. Kies er bijvoorbeeld voor om een middelgrote boom te planten of een haag neer te zetten. Het is ook een leuk idee om een pergola in de tuin te zetten en deze te laten begroeien met bijvoorbeeld een druivenstruik. Het voordeel van een druivenstruik is dat het snel groeit en het zorgt voor veel schaduw, dus verkoeling. Naast schaduw kan beplanting ook zorgen voor extra privacy in je tuin en het ziet er uiteraard erg gezellig uit.

Maak gebruik van beplanting

Kies voor mooie zonwering

Ook een goede optie is het plaatsen van zonwering, bijvoorbeeld boven het terras. Zo heb je altijd de mogelijkheid om schaduw te creëren maar juist op koude dagen kun je ervoor kiezen om de zonwering niet te gebruiken. Tegenwoordig heb je heel veel soorten zonneluifels, bijvoorbeeld bij Extravert Zonwering Antwerpen vind je een groot assortiment. Er zijn allerlei systemen, je kunt zonneluifels eenvoudig bedienen met behulp van een afstandsbediening en vaak zijn ze voorzien van een windsensor waardoor de luifel vanzelf naar binnen gaat bij harde wind. Naast dat zonwering zorgt voor meer schaduw in je tuin heeft het ook veel voordelen voor de warmte in huis. Het zorgt er namelijk voor dat zonlicht wordt gedempt en dat je huis gedurende de zomer een stuk koeler blijft.

Hang een schaduwdoek op

Heb je een iets minder groot budget of wil je liever niet iets definitiefs, overweeg dan een schaduwdoek aan te schaffen. Deze doeken, vaak gemaakt van een sterke kunststof, heb je in veel vormen, kleuren en formaten. Doordat je ze in principe overal aan kunt bevestigen, kun je op verschillende plaatsen in je tuin makkelijk schaduw creëren. Heb je geen tuin maar bijvoorbeeld een balkon of dakterras, ook dan kan een schaduwdoek zeker een uitkomst zijn.

Met het creëren van schaduwplekken in je tuin kan je ook tijdens hele warme dagen toch genieten van je tuin en mocht jij dus graag wat meer koele plekken willen hebben, overweeg dan zeker eens de bovenstaande opties.

Related posts

De voor- en nadelen van houten raamdecoratie

danny@db-online-marketing.nl

Hoe je tuinverlichting kunt gebruiken om een sfeervolle tuin te creëren

danny@db-online-marketing.nl

Hoe bereid je de tuin voor op de zomer?

danny@db-online-marketing.nl