Tuinonderhoud

Een houten vloer oliën? Dat doe je zo!

Een houten vloer oliën? Dat doe je zo!

Heb je een mooie parketvloer in je woning of heb je onlangs een houten tafel aangeschaft? Dan is het geen slecht idee om het hout te behandelen met olie. Sterker nog, dit is een must indien je lang van het hout of van je parketvloer wilt genieten. Parket in de olie zetten zorgt ervoor dat de vloer een langere levensduur heeft en langer mooi blijft. Waarom je een vloer of meubelstuk van hout moet behandelen en hoe je dat doet, vertellen we je graag!

Waarom een vloer of tafel behandelen met olie?

Een vloer of houten tafel behandelen met olie is dus verstandig, omdat de levensduur langer zal zijn. Hoe komt dat nu precies? Olie beschermt het hout tegen slijtage, maar ook tegen vlekken en vocht. Behandel je het hout niet, dan kan een wijnvlek bijvoorbeeld helemaal in de tafel trekken. Al doe je nog zo voorzichtig, het kan altijd een keer gebeuren dat je knoeit. Vandaar dat het een goed idee is om je houten tafel of parketvloer te behandelen.

Een olie kan bovendien de uitstraling van de tafel of de parketvloer bevorderen. Er zijn verschillende olies waaruit je kunt kiezen. Vaak zorgt de olie voor een permanente wet-look.

Hoe kun je hout behandelen met olie?

Hoe kun je hout behandelen met olie

Wil je hout behandelen met olie, dan is het een goed idee om eens naar de producten van Osmo olie verdelers België te kijken. Dit bedrijf biedt tal van verschillende olies aan, waardoor je altijd de perfecte olie kunt vinden voor je houten tafel of parketvloer.

Wil je jouw vloer of tafel behandelen, zorg er dan eerst voor dat het oppervlak mooi schoon en droog is. Vervolgens is het belangrijk om de olie goed te mengen. Je kunt een kwast of een roller gebruiken om de olie aan te brengen. Behandel je de vloer met olie? Werk dan altijd naar de deur toe, zodat je jezelf niet insluit. Na het aanbrengen van de olie, moet de olie een tijdje drogen. Blijf je woning goed ventileren zolang de olie aan het drogen is. Na het drogen van de eerste laag, kun je een tweede laag olie aanbrengen.

Welke olie kies je?

Kies je voor een olie van Osmo, dan zijn er verschillende kleuren om uit te kiezen. Je kunt voor een kleur kiezen die bij het hout past, maar je kunt ook voor een transparante olie gaan. Het is maar net wat je zelf het mooist vindt.

Related posts

Kruisbes snoeien – alles wat je moet weten over het onderhoud van kruisbes

danny@db-online-marketing.nl

Rozen snoeien – tips & tricks

danny@db-online-marketing.nl

Appelboom snoeien – do’s and don’ts

danny@db-online-marketing.nl