Tuinonderhoud

Je terras beschermen met bankirai olie

Je terras beschermen met bankirai olie

Bankiraihout is een populair houtsoort voor buiten. Zo wordt dit type hout onder meer gebruikt om terrassen mee te maken. Dit type hout is vrij goed bestand tegen schimmels en insecten. Juist dat maakt deze houtsoort zo geschikt om buitenshuis te gebruiken. Dat neemt echter niet weg dat je buitenhout altijd goed moet beschermen. Op die manier blijft de levensduur van het hout optimaal. Daarnaast blijft het hout ook mooier wanneer je het beschermt. Hoe je buitenhout het best kunt beschermen? Bankirai olie aanbrengen natuurlijk! Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Wat doet bankirai olie precies?

Met bankirai olie kun je een beschermlaag aanbrengen op het hout. Zo wordt het hout beter beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden. Vocht, schimmels en algen zullen het hout minder snel aantasten. Kies je voor een olie met pigment erin, dan kun je het hout ook beschermen tegen uv-straling. Op die manier voorkom je dat het hout een verweerde look krijgt.

Zorg ervoor dat het hout goed schoon is

Voordat je bankirai olie kunt aanbrengen, is het belangrijk dat het hout mooi schoon is. Je kunt het hout natuurlijk moeilijk behandelen als er nog veel vuil op ligt. Belangrijk is dus om het hout eerst schoon te maken. Zodra je dat hebt gedaan, kun je de olie aanbrengen met behulp van een roller en kwast. Met de kwast kun je de moeilijk te bereiken plekken behandelen. Het hout kun je het best behandelen zodra het gestopt is met werken. Uiteraard dien je het hout te behandelen wanneer er geen neerslag voorspeld is. Heb je het hout eerder behandeld met een ander middel? Dan is het belangrijk om dit middel eerst te verwijderen.

Hoe lang het ongeveer duurt voordat de olie droog is, is afhankelijk van de weersomstandigheden en de specifieke olie die je gebruikt. Goed om te weten is dat het type olie dat je gebruikt ook invloed heeft op de uitstraling van het hout. Je kunt echter ook kiezen voor een olie waarmee je de natuurlijke uitstraling behoudt.

Bankirai olie voor andere houtsoorten

Bankirai olie voor andere houtsoorten

Je kunt bankirai olie in principe voor elk type buitenhout gebruiken. Ook voor teak onderhoud buiten kun je dus bankirai olie aanbrengen. Belangrijk is echter wel dat je met de olie ook de juiste uitstraling krijgt. Vandaar dat het soms toch goed is om onderscheid te maken tussen de verschillende houtsoorten. Bij Osmo heeft men allerlei verschillende olies, voor zowel binnen- als buitenhout.

Related posts

Tuinonderhoud, zelf doen of uitbesteden?

danny@db-online-marketing.nl

Passiflora snoeien – een complete gids

danny@db-online-marketing.nl

Druivelaar snoeien – wanneer, hoe en wat je nodig hebt

danny@db-online-marketing.nl