Tuinonderhoud

Tips en tricks om je tuin eenvoudig te onderhouden

Tips en tricks om je tuin eenvoudig te onderhouden

Net zoals je woning vraagt ook je tuin af en toe wat onderhoud. In de zomermaanden is dit vaker dan in de winterperiode, maar ook in de maanden waarin de zon niet vaak schijnt, moet je af en toe je tuin onder handen nemen. In dit artikel worden enkele tips gedeeld waardoor je in de toekomst misschien met iets minder tegenzin in de tuin gaat werken. 

Zorg dat je weet wat je koopt

Wanneer je je tuin wil onderhouden, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je juist nodig hebt. Indien je bijvoorbeeld aarde nodig hebt om bepaalde oppervlaktes in je tuin glad te strijken, moet je niet met potgrond naar de kassa wandelen in een tuincentra. Potgrond heeft namelijk een heel andere samenstelling dan aarde, waardoor ze niet voor dezelfde zaken kunnen gebruikt worden. Potgrond houdt bijvoorbeeld veel beter water en lucht vast waardoor je planten en bloemen veel makkelijker kunnen groeien. Aarde bevat dan weer een hogere zuurtegraad waardoor planten een kleine kans hebben om te overleven. 

Indien je fouten zou maken bij het onderhoud van je tuin, zorg er dan voor dat je die het jaar daarna niet meer maakt. Wil je graag planten in de tuin? Onthoud dan welke planten het afgelopen jaar goed groeiden en welke meteen dood gingen. Zo weet je waar je geld in kan steken en waar je beter afblijft. Daarnaast is een tuin vol met planten die mooi staan veel aangenamer om naar te kijken.

Kies voor kwaliteitsvolle materialen 

Kies voor kwaliteitsvolle materialen 

Een goed onderhoud van de tuin begint ook met het gebruik van de juiste materialen, aangepast aan de grootte van je tuin. Hoe groot je tuin is, bepaalt ook voor een groot deel welk grasmachine je het beste kan aankopen. Hoe groter de tuin, hoe sterker de motor en hoe groter het toestel. Wanneer je met een kleine maaier een tuin moet maaien van honderden vierkante meters groot, ben je de hele dag bezig. Bestaat de afsluiting tussen jouw tuin en die van de buren uit een haag? Koop dan een heggenschaar die stevig genoeg is om deze af en toe te snoeien. 

Bij heel wat tuingereedschap dat je kan aankopen, zoals een heggenschaar, heb je de keuze uit verschillende aandrijvingen. Zo heb je de mogelijkheid tussen een schaar die werkt op een accu, benzine of elektriciteit. Welke voor jou het beste werkt, hangt natuurlijk ook af van je voorkeur. Sommige mensen vinden het niet leuk om met een accu te werken omdat deze ook plat kan gaan tijdens de werkzaamheden. Daarnaast moet je om de aantal maanden de batterij opladen om ervoor te zorgen dat deze zijn kwaliteit blijft behouden. Bij benzine moet je logischerwijs steeds benzine op voorraad hebben. Niet iedereen vindt het een aangename gedachte dat er ergens benzine in het huis ligt. Bij gereedschap op elektriciteit moet je natuurlijk steeds rekening houden met een verlengkabel. Dit wordt door sommigen ook als storend ervaren.  

Related posts

Red robin snoeien: Een complete gids

danny@db-online-marketing.nl

De beste vijverfilter van 2024

Dean

Leilinde snoeien – een complete gids

danny@db-online-marketing.nl