Tuininspiratie

Bereid je tuin voor op deze zomer, deze items kan je niet vergeten

Bereid je tuin voor op deze zomer, deze items kan je niet vergeten

Met de zomer voor de deur is het tijd om je tuin weer helemaal zomerklaar te maken. Van gezellige barbecues tot ontspannen middagen in de zon, er zijn een aantal items die niet mogen ontbreken in jouw tuin. In dit artikel bespreken we welke essentiële items je niet mag vergeten om jouw tuin helemaal klaar te maken voor de zomer.

Tuinmeubilair

Een van de belangrijkste items voor een zomerse tuin is goed tuinmeubilair. Denk hierbij aan comfortabele loungesets, tuintafels en stoelen. Met deze items creëer je zonder al te veel moeite een gezellige eethoek of loungeplek, waar je kan genieten van het heerlijke weer tijdens een borrel met je naasten. Kies voor kwalitatief materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, zodat je tuinmeubilair lang mooi blijft. Ook producten zoals een zweefparasol of houtkachel zijn toevoegingen aan je tuin die onmisbaar zijn. Zo kan je heerlijk genieten van de warmte van de houtkachel en genieten van een heerlijke zomeravond of schaduw creëren op windstille dagen.

Barbecue

Wat is er nu gezelliger dan een barbecue in de tuin met vrienden en familie? Zorg daarom dat je een goede barbecue in huis hebt. Of je nu kiest voor een gasbarbecue, houtskoolbarbecue of elektrische barbecue, er is altijd een optie die bij jouw wensen past. Vergeet ook niet om voldoende barbecue-accessoires in huis te halen, zoals tangen, spatels en barbecuehandschoenen.

Barbecue

Verlichting

Ook in de zomer is het fijn om ’s avonds nog van je tuin te kunnen genieten. Zorg daarom voor sfeervolle tuinverlichting. Denk aan mooie lantaarns, tuinfakkels of sfeervolle lichtslingers. Zo creëer je een gezellige sfeer en kun je ook ’s avonds nog lekker buiten zitten. Vergeet ook niet om eventueel wat kaarsen of olielampen neer te zetten voor extra sfeer.

Planten en bloemen

Een tuin zonder planten en bloemen is natuurlijk geen echte tuin. Zorg daarom voor voldoende groen in je tuin. Kies voor verschillende soorten planten en bloemen die goed gedijen in de zomer. Denk aan kleurrijke bloemen, geurige kruiden en groene planten. Vergeet ook niet om je planten regelmatig water te geven en te bemesten, zodat ze gezond en mooi blijven.

Parasol

Een zweefparasol of gewone parasol is een essentiële toevoeging aan je tuinmeubilair zoals hierboven al besproken is. Een parasol biedt snel en eenvoudig een schaduwplek in je tuin, zo kan je altijd genieten van je tuin, zelfs wanneer de vogels van de daken vallen. Kies voor een parasol die groot genoeg is om voldoende schaduw te bieden aan je zitgedeelte. Vergeet ook niet om de parasol goed vast te zetten, zodat hij niet omwaait bij een windvlaag.

Related posts

Tips voor een gezonde en bloeiende tuin

danny@db-online-marketing.nl

De schaduwrijke tuin

Katrijn

Tuin-upgrade? Deze 5 items tillen je tuin meteen naar een hoger niveau

Scott