Tuininspiratie

Tuin-upgrade? Deze 5 items tillen je tuin meteen naar een hoger niveau

Tuin-upgrade? Deze 5 items tillen je tuin meteen naar een hoger niveau

Binnenkort staat de lente weer voor de deur en kunnen we (eindelijk!) weer meer en meer buiten vertoeven. Tijd dus om onze tuin een flinke upgrade te geven. Je tuin is namelijk meer dan alleen een stukje groen buiten je huis – het is een verlengstuk van je leefruimte en verdient daarom net zoveel aandacht als je interieur. Met een paar leuke extra’s kun je je tuin transformeren tot een oase van rust en plezier!

Hangmat

Wat is er leuker dan na een lange werkdag even helemaal tot rust te komen in een hangmat? Laat je zorgen even helemaal varen en installeer een comfortabele hangmat tussen twee bomen of gebruik een vrijstaand frame. Een hangmat is de perfecte plek om een goed boek te lezen, een dutje te doen of gewoon te genieten van de frisse lucht. Kies een kleurrijk exemplaar voor een extra vleugje flair.

Vrolijke tuinverlichting

Laat je tuin helemaal stralen dankzij wat vrolijke tuinverlichting. Hang een paar lantaarns in bomen, hang lichtjeskettingen boven je terras of kies voor decoratieve lampionnen. Verlichting in je tuin is niet alleen heel mooi, maar ook praktisch voor de late zomeravonden die eraan zitten te komen. Heb je een jacuzzi in je tuin staan? Hang hier dan ook wat extra verlichting naast zodat je hier straks tot ‘s avonds laat van kunt genieten. 

Buitenkeuken

Buitenkeuken

Als de grootte van je tuin dat toelaat, is het echt een meerwaarde om een buitenkeuken te creëren in je tuin. Want zeg nu zelf, op warme zomeravonden buiten je eten bereiden is toch echt heerlijk. Kies voor een elektrische bbq of ofyr en zorg ook voor voldoende werkruimte om te snijden, wassen, koken,… Een mooie tuintafel met bijpassende stoelen ernaast maken het geheel af. 

Kleurrijke plantenbakken

Geef je tuin een boost met kleurrijke plantenbakken. Kies voor bloemen in verschillende kleuren en vormen om een levendige sfeer te creëren. Je kunt ook kruiden planten voor een vleugje aroma, die staan ook geweldig in je buitenkeuken. Plaats de plantenbakken op leuke plekken in je tuin zodat ze goed zichtbaar zijn en je tuin er levendig uitziet. 

Fontein

Je had er misschien niet meteen aan gedacht, maar een fontein(tje) kan je tuin helemaal doen opfleuren. Het rustgevende geluid van stromend water kan stress verminderen en tovert je tuin helemaal om tot een oase van rust. Nestel jezelf in de hangmat, neem er een goed boek en een paar lekkere snacks bij en geniet van die eerste lentezon!

Related posts

Haal je tuin tot leven: inspiratie voor prachtige tuinmeubelen

danny@db-online-marketing.nl

Jacuzzi laten plaatsen? Wat komt er bij kijken?

danny@db-online-marketing.nl

Met deze tips krijg je meer schaduw in je tuin!

Dean