Tuininspiratie

Waarom kiezen voor een multifunctioneel tuinhuis?

Waarom kiezen voor een multifunctioneel tuinhuis?

De tijd dat een tuinhuis enkel een opbergruimte was waarin je van alles kon wegbergen, is verleden tijd. Heb je een tuinhuis staan dat aan vernieuwing toe is? Denk dan wat verder en ga voor een nieuwe variant met meerdere functies. Met een uitgekiend ontwerp past het helemaal in het tuinontwerp dat je voor ogen hebt en bovendien dient het jouw huidige behoeften. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Duo-gebruik 

Het klassieke tuinhuis behoort nog steeds tot de mogelijkheden maar de multifunctionele variant wint aan populariteit. Het betekent concreet dat je een deel van het tuinhuis voorziet als opbergruimte en een ander deel als een tuinkamer met prachtige ramen waardoor je volop kunt genieten van je tuin. Plaats een lounge in je tuinkamer om in het voorjaar te genieten van de tuin in volle bloei. Een tuinkamer vormt bovendien bij slecht weer een goed alternatief om vrienden te ontvangen en te genieten van een gezellig aperitief met tapas. 

Tuinhuis

Tuinhuis

Je tuinhuis kun je het beste indelen in verschillende compartimenten. Zo heb je een deel waarin je bijvoorbeeld de tuinkussens een plek kunt geven. Aan een wand voorzie je het beste een rek om je tuingereedschap op te bergen en het is ook fijn wanneer je enkele haken voorziet waar je bijvoorbeeld een werkvest en ander materiaal kwijt kan. Probeer de ruimte van je tuinhuis zo goed mogelijk in te richten met rekken waarop je van alles kwijt kunt, van barbecuemateriaal tot een krik voor je auto wanneer je de winterbanden wilt vervangen. Zorg dat je alles mooi kunt opbergen en het ook meteen binnen handbereik ligt wanneer je het nodig hebt.

Tuinkamer

Wil je in de winter de planten onderdak geven en zo beschutten tegen de vrieskou, dan is de tuinkamer de ideale plek. Maak wat ruimte vrij door bijvoorbeeld je loungemeubelen bij elkaar te schuiven en je zal versteld staan van de plaats die je over hebt. 

Een tuinkamer hoef je trouwens niet enkel te gebruiken voor je planten. Tijdens de winter is het toch te koud in de tuinkamer om er een hele dag gezellig te vertoeven. Het zou echter zonde zijn om de extra ruimte onbenut te laten. Sleutel je bijvoorbeeld graag aan je brommer, dan kun je jouw tuinkamer tijdelijk gebruiken om je brommer tijdens de winter bijvoorbeeld weer helemaal in orde te zetten.  Rol je gereedschapswagen in de tuinkamer, plaats een klein elektrisch vuur en sleutel elke dag een uurtje of twee aan je motor. Job geklaard? Dan kun je weer plaats maken voor je lounge in het voorjaar.

Related posts

Neusrot bij tomaten: de vrees van elke tuinier

danny@db-online-marketing.nl

Geniet samen met je viervoeter van je tuin

danny@db-online-marketing.nl

Breng je tuin tot leven: tips voor een gezellige buitenruimte

danny@db-online-marketing.nl