Verlichting

Ontdek de veelzijdigheid van LED strips in jouw tuin

Ontdek de veelzijdigheid van LED strips in jouw tuin

Wanneer je de tuin op de juiste manier verlicht, kun je een magische sfeer creëren. Daarnaast is goede buitenverlichting essentieel voor de veiligheid en het praktische aspect. Overweeg om jouw buitenruimte te verlichten met gebruik van LED strips. Vergeet hierbij niet om de juiste IP waarde te kiezen voor buitengebruik. Deze waarde laat namelijk zien in hoeverre de strip beschermd is tegen stof en water – een belangrijk aandachtspunt als je het in de open lucht gaat gebruiken! In het onderstaande artikel bespreken we een aantal leuke mogelijkheden van led strips. Hoe ga jij het toepassen in je eigen tuin?

Sfeervolle pad verlichting

LED strips kunnen gebruikt worden om tuinpaden te verlichten, waardoor er een hele sfeervolle looproute wordt gecreëerd. Plaats de strips langs de randen van het pad of integreer het in de bestrating voor een subtiel effect. Het zorgt ervoor dat het looppad altijd duidelijk zichtbaar is. Als er ook traptreden of opstapjes aanwezig zijn, is het slim om deze mee te nemen in je lichtplan. Het effect is niet alleen decoratief, maar het licht draagt ook bij aan de veiligheid. Je verkleint namelijk het risico op struikelgevaar.

Accentueren van bloemenborders

Het is erg mooi om de bloemenborders in je tuin te accentueren. Hiervoor bevestig je de strips langs de randen van de borders of onder de plantenbakken. Kies voor een warme lichtkleur voor een gezellige gloed. Dit heeft een betoverend effect en maakt je tuin vooral in de avond erg romantisch.

Verlichten van het terras

Een goed verlicht terras is essentieel voor de gezellige avonden in de buitenlucht. Je kunt de LED strips langs de randen van het zitgedeelte plaatsen, maar ook onder een balustrade of aan de overkapping bevestigen. Met gebruik van dimbare strips kun je het licht helemaal naar wens aanpassen. Stel helder licht in voor goed zicht tijdens een spelletje en dim het licht voor optimale ontspanning.

Waterelementen in de spotlight

Waterelementen zoals fonteinen en vijvers kunnen prachtig worden verlicht met LED strips. Door ze in de spotlights te zetten, krijgt het ook ’s avonds de aandacht die het verdient. Wist je dat er zelfs volledig waterdichte strips verkrijgbaar zijn die je onder water kunt gebruiken? Bijvoorbeeld in een aquarium of in de vijver van je tuin. Dit is ontzettend sfeervol!

Architectuur van de woning accentueren

Architectuur van de woning accentueren

Tot slot kun je LED gebruiken om de architectonische kenmerken van je woning te accentueren. Op deze manier betrek je het bij de rest van de tuin. Benadruk de contouren van de gevel of kozijnen met gekleurde LED strips voor een creatief eindresultaat.

Related posts

De beste grondspot voor buiten van 2024

Dean

De beste vijververlichting van 2024

Dean

Tuinverlichting op zonne-energie: waarom is dat zo’n goed idee?

danny@db-online-marketing.nl