Tuininspiratie

Hoe bereid je de tuin voor op de zomer?

Hoe bereid je de tuin voor op de zomer

De zomer staat weer voor de deur en het is hoog tijd om je tuin weer klaar te maken voor de zomerse dagen! Zo kun jij straks weer urenlang genieten van de zomerse avonden in de tuin. Maar hoe maak je van jouw tuin nou een gezellige, zomerse plek? Hieronder vind je wat inspiratie om jouw tuin voor te bereiden op de zomer.

Creëer een fijne zitplek

Om ultiem te kunnen genieten van de warme zomerdagen, kan een lekkere zitplek natuurlijk niet ontbreken. Ga bijvoorbeeld voor een Van der Garde loungeset of koop een mooie tuinset. Met een loungeset kun je urenlang zitten en liggen in je tuin terwijl je een boekje leest of vrienden en familie uitgenodigd hebt. Voor mensen die graag eten in de tuin is een tuinset een must. Een tuinset met fijne stoelen is het perfecte recept voor lange warme zomeravonden met familie en vrienden.

Decoreer je tuin met bloemen, planten en lichtjes

Decoreer je tuin met bloemen, planten en lichtjes

Om je tuin op te vrolijken, kunnen wat bloemen en planten natuurlijk niet ontbreken. Als je een grote tuin hebt, kun je een mooie border maken met kleurrijke bloemen. Of maak een mooie pluktuin, zodat je in de zomer je eigen bos bloemen kan plukken! Heb je een wat kleinere tuin? Dan kun je bloemen en planten poten in mooie potten en ze op een mooie plek op het terras plaatsen. Vergeet niet om een paar gezellige lichtjes op te hangen. Ga voor lichtjes die op zonne-energie werken, zodat je ze niet telkens aan de elektriciteit hoeft te verbinden.

Begin een groentetuin

Als je een wat grotere tuin hebt, is het erg leuk om een groentetuin te beginnen. Zo kun je in de zomer je eigen fruit en groenten plukken en eten. Een groentetuin ziet er daarnaast ook erg mooi uit en geeft je tuin een natuurlijke uitstraling. Bovendien leer je veel over het verbouwen van fruit en groente, wat uiteindelijk een nieuwe hobby kan worden!

Onderhoud je gazon goed!

Heb je een gazon? Dan is het belangrijk om die vooral in de zomer goed bij te houden. Het gras op het gazon groeit in de zomer namelijk extra snel en om het gras gezond te houden moet je het elke week maaien. Wanneer het een lange tijd droog is, moet je het gras af en toe besproeien met water. Zo droogt het gras niet uit en behoud jij een mooi groen gazon!

Related posts

Neusrot bij tomaten: de vrees van elke tuinier

danny@db-online-marketing.nl

De finishing touch: ideeën voor de perfecte tuinafwerking

danny@db-online-marketing.nl

De ideale tuinomheining

Katrijn