Buitenleven

Raamdecoratie voor je tuinkamer? Dit zijn je opties

Raamdecoratie voor je tuinkamer? Dit zijn je opties

Heb jij het geluk om een mooie tuin te hebben met een tuinkamer erin? Dan weet je vast wel hoe gezellig die kan zijn. Van een tuinkamer kun je zowel in de zomer als in de winter genieten. Wil je je tuinkamer graag nog wat meer aankleden? Dan is raamdecoratie een uitstekend idee. Raamdecoratie is namelijk niet alleen mooi, maar ook praktisch!

Welke raamdecoratie voor jouw tuinkamer? 

Welk type raamdecoratie geschikt is voor een tuinkamer, is afhankelijk van welk soort ramen er in je tuinkamer zitten, je persoonlijke voorkeur en de hoeveelheid ruimte rondom de ramen.

Plisségordijnen zijn bijvoorbeeld ideaal voor draai-kiepramen. Ze worden met klemsteunen ingespannen op het raam waardoor boren in de kozijnen van je tuinkamer overbodig is. Heb je standaard ramen? Dan zit je goed met gordijnen op rails. Die hang je natuurlijk voor je ramen. Ook hier hoef je niet te boren en je tuinkamer te beschadigen. Heb je liever een ander type raamdecoratie? Monteer ze aan het begin van een nis of op de dag (op de muur/op het kozijn).

Tip: zoek je nog een ander type raamdecoratie zonder boren voor je tuinkamer? Vraag raad aan een expert. Hij denkt graag met je mee!

Plisségordijnen

Wil je het draai-kiepraam in je tuinkamer voorzien van gepaste decoratie, zonder boren? Plisségordijnen, dupligordijnen of top down buttom up gordijnen mét klemsteunen zijn daarvoor ideaal. Je klemt de steunen op het raam zodat de raamdecoratie altijd op haar plek blijft en meebeweegt wanneer je je draai-kiepraam opent of sluit. Eenvoudiger kan niet!

Jaloezieën

Jaloezieën blijven een klassieker in vele interieurs en ook voor tuinkamers zijn ze een ideale oplossing. Door de verschillende soorten en diverse kleuren in het assortiment van jaloeziën, past dit soort raamdecoratie in vrijwel elke tuinkamer. Jaloezieën zijn niet alleen sfeervol, ze bieden ook de nodige privacy terwijl je alsnog van een streepje zonlicht kunt genieten.

Verduisterende vouw- of overgordijnen

Verduisterende vouw- of overgordijnen

Wil je je tuinkamer af en toe ook kunnen verduisteren maar ben je geen fan van plisségordijnen? Kies dan voor raamdecoratie die je op het plafond of de muur kan bevestigen. Zoals isolerende of verduisterende vouwgordijnen of overgordijnen. Bovendien houden isolerende gordijnen de warmte ’s zomers buiten en de warmte ’s winters binnen, zo kun je nog vaker van je tuinkamer genieten. Je bespaart bovendien op je energiefactuur en geniet ook van meer comfort.

Dubbelzijdige plakstrips

Niemand boort graag in zijn of haar kozijnen. Wist je dat je met de easy fix plisségordijnen makkelijk kan monteren aan de hand van magneetstrips? Wil je je raamdecoratie achteraf verwijderen? Dat kan snel en makkelijk, zonder dat er gaten in het kozijn van je tuinkamer achterblijven. Handig!

Related posts

De beste elektrische muggenvanger van 2024

Dean

De beste trampoline van 2024

Dean

De beste zaagbroek van 2023

Dean