Tuininspiratie

Je tuin als oase van rust

Je tuin als oase van rust

Woon je in een levendige stad? Gebruik je zeldzame vierkante meters aan groen dan om een aangename oase van rust te creëren. Maar ook wanneer je woont in een kleiner dorp, vormt je tuin jouw plekje om in alle privacy te ontspannen. Dit wordt alvast je favoriete omgeving na een hectische werkdag. Nood aan inspiratie? Volgende ideeën helpen je op weg. 

Geurige planten 

Onderschat het rustgevende effect van geuren op je lichaam niet. Denk aan planten zoals lavendel, jasmijn en rozemarijn die bepaalde delen van je tuin heerlijk doen ruiken. Zet jezelf hier in de ligstoel en na een uurtje ben je weer helemaal zen. Bovendien dragen de planten bij aan een leuke, frisse uitstraling van je oase.  

Waterbron

Om de ervaring compleet te maken, voorzie je best ook een waterbron in je tuin zoals een vijver of fontein. Het geluid van stromend water heeft namelijk meteen een positief effect op je hersenen. Daarnaast zullen er heel wat verschillende insecten op afkomen die de kwaliteit van je groene plek verhogen en deze gezond houden. Maar draag ook zelf voldoende zorg voor de waterbron. Dan kan je er misschien zelfs in zwemmen, wat opnieuw een ontspannende werking heeft op je lichaam. Trek dus alvast je Snickers werkbroek aan en ga aan de slag. 

Vogelvriendelijke elementen 

Word jij ook zo vrolijk van de vogels die fluiten wanneer je geniet van de laatste zonnestralen deze zomer? Creëer dan een vogelvriendelijke tuin. Zorg dat ze eten hebben zoals zaden en/of brood en dat ze een stille plek hebben om zich te voeden. Uiteraard mogen enkele vogelhuisjes ook niet ontbreken, want die laten de diertjes extra op hun gemak voelen. Van de waterbron zullen ze bovendien ook grote fan zijn, want hier kunnen ze afkoelen en drinken. 

Kruiden

Kruiden

Wat is meer ontspannend dan op een herfstige dag genieten van een warme kop thee in je tuin? Wel, een kop thee gemaakt van eigen kruiden is het antwoord. Koop daarom een Helly Hansen werkbroek en leg je eigen kruidentuintje aan met bijvoorbeeld munt, kamille en citroenmelisse. Je zal hier achteraf alvast geen spijt van hebben. 

Natuurlijke geluidsdempers 

Tot slot zijn natuurlijke geluidsdempers een goed idee voor een tuin om helemaal zen in te worden. Denk aan hagen of struiken die een rustige omgeving creëren en deze tegelijkertijd afbakenen. Doordat ze natuurlijk zijn, vormen ze in elk geval geen storend element in de uitstraling, al bieden ze wel voldoende privacy. 

Related posts

Maak je tuin zomerklaar!

danny@db-online-marketing.nl

Breng je tuin tot leven: tips voor een gezellige buitenruimte

danny@db-online-marketing.nl

De beste compostbak van 2024

Dean