Tuininspiratie

5x inspiratie: tips voor een aangename tuin

5x inspiratie tips voor een aangename tuin

De tuin wordt steeds vaker een verlengde van onze woonkamer en keuken. Net zoals elke andere kamer in huis willen we dat de tuin gezellig en leuk ingericht is. Maar hoe pak je dat aan? Grote of kleine tuin, we helpen je alvast op weg om er een pareltje van te maken.   

Tip 1: Het hoeft niet altijd groen te zijn

Bloemen, planten en struiken brengen meteen sfeer in je tuin, maar ze vragen ook veel onderhoud. Om je tuin gezellig in te richten, hoef je niet meteen aan groen te denken. Ook stenen of hout zijn een tof element om in je tuin tentoon te stellen.

Zo kan je gaan voor een Japanse rotstuin. Let op: dat is niet zo makkelijk om zelf aan te pakken, maar eens klaar ziet het er fantastisch uit. Een houten terras is een goed alternatief voor een gras- of bloemenperkje en vraagt minder onderhoud. Toch liever groen, maar zonder te veel onderhoud? Overweeg dan bodembedekkers of boomschors.

Tip 2: Denk aan de decoratie

Zelfs als er meer onkruid dan gras in je tuin staat en je geen tijd hebt voor een grondige herinrichting, kan je je tuin toch een dosis gezelligheid geven. De aankleding doet namelijk veel. Een comfortabele ligstoel, leuke maar betaalbare tuinmeubelen, enkele kaarsen, een lichtsnoer en de barbecue of vuurkorf erbij et voilà, die tuin ziet er stukken leuker uit!

Tip 3: Ga voor vakantiegevoel

Ga voor vakantiegevoel

Of je nu liever naar het wisselvallige Engeland dan wel het mediterrane Italië trekt, die vakantiesfeer kan je recreëren in je tuin. Een tuin vol bloemen (die je gerust weelderig en wild mag laten groeien) met een eethoek en eventueel serre voelt als een complete kamer aan. Die bloemenpracht brengt bovendien heerlijke aroma’s voort, waardoor je meteen weer in vakantiesfeer bent.

Tip 4: Hou een plekje vrij voor insecten

Insecten zijn niet altijd de schattigste of leukste dieren om in de buurt te hebben, maar ze zijn wel ontzettend nuttig. Ze hebben het bovendien steeds moeilijker om een stukje groen te vinden. Bloemen en planten blijven de favoriete verblijfsplek van bijen, vlinders en andere zoemende diertjes, maar is je tuin te klein voor een groot bloemenperk of heb je geen groene vingers? Overweeg dan een insectenhotel.

Tip 5: Laat er licht zijn

Heb je een zuidgerichte tuin, dan geniet je een hele dag van de zon. Maar wat doe je als de zon ondergaat? Of als je tuin aan de noordkant ligt? Licht betekent sfeer. Vaste tuinverlichting langs terras en tuinpad is niet alleen praktisch, maar ook sfeervol. Kaarsen, lampionnen of lichtsnoeren op zonne-energie of tuinfakkels maken je tuin af. Een vuurkorf is erg gezellig en bovendien ook lekker warm, zodat je nòg langer van je tuin kan genieten, zelfs lang nadat de zon is ondergegaan.

Eerste lentezon, zachte winterse stralen of volle zomerzon, er ten volle van genieten doe je het best in een gezellige tuin die naar jouw stijl is ingericht.

Related posts

De toekomst van tuinieren: 5 toepassingen van ‘smart gardens’

danny@db-online-marketing.nl

Bereid je tuin voor op deze zomer, deze items kan je niet vergeten

danny@db-online-marketing.nl

Jacuzzi laten plaatsen? Wat komt er bij kijken?

danny@db-online-marketing.nl