Tuininspiratie

Maak je tuin zomerklaar!

Maak je tuin zomerklaar!

Hoera, de zomer is nu eindelijk in zicht! Dat wil zeggen: BBQ à volonté, lezen in de zon en gezellig keuvelen bij de vuurkorf. Als het Belgisch weer mee wil natuurlijk. Is jouw tuin klaar voor de zomer? Met een aantal kleine aanpassingen is het zo gebeurd. Lees verder voor concrete tips.  

Planten 

Maai Mei Niet is voorbij. Een maand lang heb je je gras de vrije loop laten gaan, maar nu is het tijd om wat orde in de chaos te scheppen. Haal die grasmachine maar boven en rijd je gazon weer helemaal kort. Is je tuin groot genoeg? Dan kan je hier en daar het gras wat hoger laten staan. De afwisseling tussen een kort gazon en de langere stukken gras met wilde bloemen zorgen zo voor een mooi contrast. Het voorjaar is trouwens ook hét ideale moment om bloemen te planten en je tuin zo nóg kleuriger en fleuriger te maken. 

Overdekt terras

Helaas is België niet altijd even zonnig. Om ook op regenachtige dagen en avonden van je tuin te genieten, is het een oplossing om een overkapping in je tuin te installeren. De ideale plek voor een prachtige lounge! Dat kan in verschillende materialen zoals hout, aluminium of zelfs in glas. Heb jij twee linkerhanden? Dan kan je best professionele hulp inschakelen om de bouw van de overkapping tot een goed einde te brengen. 

Doe-het-zelver

Ben jij wel een handige Harry?  Dan is een overkapping bouwen voor jou een piece of cake. De moeilijkste taak?  Het juiste materiaal in huis hebben. Ga daarom op tijd kwaliteitsvol tuinhout kopen, zodat je er zeker genoeg hebt als je aan de werken wil beginnen. Op verschillende websites vind je goede stappenplannen om zelf je overkapping te bouwen. Als je goed voorbereid bent, hoef je in principe geen architect of andere expert nodig te hebben. Succes! 

Meubels 

Meubels 

Heb jij geen tijd of zin in grote werken? Dan kan je je tuin ook zomerklaar maken door er wat gezellige tuinmeubels in te plaatsen. Een grote tuintafel met bijhorende comfortabele stoelen is een must als je graag veel vrienden of familie uitnodigt. Zorg ervoor dat de meubels niet alleen mooi ogen, maar dat ze ook kwaliteitsvol zijn. Als ze heel de tijd buiten staan, moeten ze tenslotte tegen een stootje kunnen. 

Knus en gezellig 

Last but not least, vergeet niet om wat gezellige elementjes toe te voegen. Kleurrijke lichtjes, een vuurkorf, wat sfeervolle kaarsjes en warme dekentjes maken het zomergevoel in jouw tuin helemaal compleet. En nu: genieten maar! 

Related posts

5x inspiratie: tips voor een aangename tuin

danny@db-online-marketing.nl

Zonnepanelen op het schuurtje in de tuin leggen

danny@db-online-marketing.nl

Geniet samen met je viervoeter van je tuin

danny@db-online-marketing.nl