Verlichting

Tuinverlichting op zonne-energie: waarom is dat zo’n goed idee?

Met tuinverlichting op zonne-energie kun je jouw buitenruimte op een duurzame manier verlichten. Naast het duurzame aspect zijn er nog een aantal fijne voordelen. In dit artikel lees je meer over de positieve eigenschappen en alle mogelijkheden van solar tuinverlichting. Zo kun jij een geschikte lamp uitkiezen voor jouw tuin, terras of balkon.

Hoe werk tuinverlichting op zonne-energie precies?

Solar tuinverlichting is voorzien van een zonnepaneel. Dit paneel vangt zonlicht en daglicht op en zet dit vervolgens om in elektriciteit. De elektriciteit wordt opgeslagen in een batterij totdat de lamp het nodig heeft om te kunnen branden. Veel solar lampen zijn voorzien van lichtsensoren. Dus wanneer het buiten donker wordt, gaan de lampen automatisch aan. Je kunt ook kiezen voor bewegingssensoren of een solar lamp met een aan- en uitknop. Tuinverlichting op zonne-energie is gemakkelijk online te bestellen via een website zoals Solarlampkoning.be.

Energiezuinige tuinverlichting

Het belangrijkste voordeel van solar verlichting is natuurlijk dat het energiezuinig is. Door het geïntegreerde zonnepaneel wekken de tuinlampen hun eigen energie op. De tuinverlichting heeft dus geen stroom nodig, wat bijdraagt aan een lager energieverbruik. Dat is duurzaam en beter voor het milieu!

Eenvoudige installatie

Omdat tuinverlichting op zonne-energie geen stroom nodig heeft, zijn ze erg eenvoudig te installeren. De lampen hebben geen kabels. Je hoeft ze alleen maar op de gewenste plek in je tuin te zetten of te monteren aan de muur. Dit maakt de verlichting ook erg flexibel. Je kunt de positie van de lampen gemakkelijk aanpassen zonder gedoe met elektriciteitskabels. Dit is ideaal als je geen handige klusser bent.

Mogelijkheden van solar tuinverlichting

Solar tuinverlichting is verkrijgbaar in erg veel formaten, stijlen en soorten. Hieronder geven we een korte opsomming van de mogelijkheden.

Solar LED spots: Grondspots en wandspots die goed passen bij een moderne tuin. Te gebruiken als accentverlichting, sfeerverlichting en functionele verlichting bij bijvoorbeeld een opstapje.

Solar prikspots: Prikspots voor buiten in de tuin kun je gemakkelijk monteren door ze in de grond te prikken als een tuinspies.

Solar staande lampen: Bij staande lampen speelt ook het uiterlijk van de lamp een rol. Het zijn sokkellampen of lantaarns met een sfeervol design.

Solar wandlampen: Deze verlichting monteer je op de muur, schutting of overkapping. Het is compact en erg praktisch. Wanneer je kiest voor warm wit licht kan het ook worden toegepast als sfeerverlichting.

Decoratieve solar lampen: Lichtsnoeren, hanglampen, lantaarns en tuinlampen met een vlam of kaarslichteffect. Te gebruiken als sfeermaker op het terras en in je tuin.

Welke tuinverlichting op zonne-energie zou jij wel willen toevoegen aan je buitenruimte?

Related posts

Het beste lichtsnoer voor buiten van 2024

Dean

De beste LED verstraler van 2024

Dean

De beste vijververlichting van 2024

Dean