Tuinonderhoud

Pak je tuin onder handen

Pak je tuin onder handen

Is jouw tuin aan een opfrisbeurt toe en kun je er toch niet helemaal van genieten nu het weer het wat laat afweten? Misschien ben je ook een beetje uitgekeken op jouw tuin en begint het te kriebelen om de handen uit de mouwen te steken? Enkele tips om je tuin weer een opfrisbeurt te geven.

Snoeien

Geef de borders een fikse snoeibeurt. Wanneer de afgevallen bladeren al opgeruimd zijn, kan de tuin er wat verwilderd bijstaan. Pak de borders onder handen door de uitgebloeide bloemen weg te knippen, verdorde takken eruit te halen en openvallende siergrassen samen te binden. Door een zacht najaar, kan het zijn dat de laatste snoeibeurt van de struiken en heesters onzichtbaar lijkt. Haal de heggenschaar of kettingzaag dan boven en snoei er nog eens op los voor de winter zijn intrede doet. De meeste planten die eruitzien alsof ze best nog eens een knipbeurt krijgen, zullen dit ook goed verdragen. Twijfel je, ga dan te rade bij iemand die er meer over weet en zoek de planten op waarvan je niet zeker bent of ze nog gesnoeid mogen worden. 

Gras maaien

Trim jouw pelouse nog een laatste keer.  In de winter kun je maar beter fan zijn van Sam Gooris en laat je het gras maar groeien. De grasmachine en bosmaaier voor die vervelende kanten kan je dan even op winteronderhoud sturen en zelf heb je wat meer rust om andere klusjes te vervullen in de tuin. Wanneer jouw gras er nu wat onverzorgd uitziet, trim je het beter nog een laatste keer voor de winterperiode. Blijft jouw gazon er daarna nog troosteloos uitzien, overweeg dan een heraanleg in het vroege voorjaar, zodat je tijdens de zomer weer volop kunt genieten van jouw groen paradijsje. 

Gras maaien

Terras

Ga voor veiligheid en comfort. Moet je steeds door hetzelfde stukje gazon, waardoor het herleid is tot een modderpoel? Waarom leg je dan geen tuinpad aan? Het meest ideale moment om dit te doen is wanneer jouw grasplein toch opnieuw moet worden aangepakt. Kies voor een strakke rechte lijn of een romantisch slingerend weggetje in een materiaal dat bij de tuin past, van betonklinkers over kasseien tot terrasplanken. Met behulp van trilplaten druk je de ondergrond goed aan, zodat er een stevige en duurzame basis ontstaat voor de verdere afwerking. Zo loop je met gemak naar het kippenhok of het tuinhuis, zonder vuile voeten of risico op valpartijen over hobbelige grond. 

De inspanningen die je nu levert, verdienen zich terug in het genot van een mooie, comfortabele tuin waar het goed vertoeven is en die je met trots kunt tonen aan vrienden en familie. 

Related posts

Je terras beschermen met bankirai olie

danny@db-online-marketing.nl

Hydrangea snoeien – hoe, wanneer en met welk snoeigereedschap

danny@db-online-marketing.nl

Gaura snoeien – alles wat je moet weten

danny@db-online-marketing.nl