Tuinonderhoud Tuingereedschap

Handige hulpmiddeltjes om je tuingrond te verzorgen

Handige hulpmiddeltjes om je tuingrond te verzorgen

Wanneer je veel tijd en energie in je tuin stopt, wil je dit ook kunnen zien zodat je ervan kan genieten. Een mooi gazon en knappe beplanting komen pas echt tot hun recht wanneer ook de bodem van je tuin, de basis van je gras, planten en struiken, goed verzorgd wordt. Hoe je daar voor kan zorgen, lees je hier!

Blaas de blaadjes weg

Zeker in de herfstperiode ligt je gazon bezaaid met blaadjes. Die doe je maar beter zo snel mogelijk weg met bladblazers, anders verstikt je gras. Daarnaast zorgen de blaadjes ervoor dat je gras onvoldoende licht krijgt, waardoor er een viltlaag zal ontstaan en je gras helemaal naar de vaantjes is.

Woel je tuingrond om

Door je tuingrond af en toe om te woelen, zorg je ervoor dat de wortels van planten en struiken meer zuurstof krijgen. Door het omwoelen van je grond zorg je ook voor een natuurlijke bemesting van je planten. De restjes onkruid en zaadjes die nog her en der in de grond zitten, werk je door het woelen immers naar onder. Die restjes voeden je planten waardoor ze er nadien terug gezond uitzien! Het spitten en omwoelen van de grond is wel een zware klus en kan heel belastend zijn voor je rug. Daarom kan het helpen om een motoculteur te gebruiken, een kleine tractor op twee wielen. Zeker voor het omwoelen van grote oppervlakken is hij onmisbaar. 

Woel je tuingrond om

Verwerk je snoeiafval

In een mooie tuin moet er af en toe gesnoeid worden. En waar blijf je dan met al die takken en bladeren? Met een hakselaar is dit probleem snel opgelost. Door je snoeiafval door een hakselaar te laten verwerken, win je tijd en ben je je afval snel kwijt. Het vermalen snoeiafval kan je gebruiken als bodembeschermer in je tuin. Dat is dus dubbel gewonnen!

Waar vind je deze hulpmiddelen?

Wanneer je een bladblazer, motoculteur of hakselaar wenst aan te kopen, laat je je best goed informeren door een specialist. Van deze machines bestaan er verschillende types en merken die op verschillende manieren aangedreven worden. Sommige hakselaars en motoculteurs lenen zich eerder voor professioneel gebruik, andere modellen zijn ideaal voor particulieren. Vraag dus zeker advies voor je een aankoop doet. Wanneer je je hulpmiddelen aankoopt bij een echte tuinspecialist, kan je er zeker van zijn dat je goed geïnformeerd wordt en een machine aankoopt waar je veel plezier van zal hebben. Ook voor onderhoud of eventuele herstellingen nadien kan je terecht bij een speciaalzaak. Kijk ook zeker eens naar het online aanbod, zodat je al een overzicht krijgt van de materialen die momenteel op de markt zijn.

Related posts

De beste spade van 2023

Dean

De beste watertimer van 2024

Dean

De beste verticuteermachines: onze top 10

Scott