Tuininspiratie

Geniet samen met je viervoeter van je tuin

Geniet samen met je viervoeter van je tuin

Heb je net een puppy in huis, dan heb je al gemerkt dat het energieniveau van je pup kan fluctueren. Een bezoekje aan de tuin kan dan welkom zijn voor een kleine time-out. Uiteraard wil je dat je jouw puppy in alle rust kunt laten rondlopen. Hier zijn enkele tips!

Speelplezier

Geef je hond voldoende speeltjes als hij in de tuin rondloopt. Hoe minder je hond zich kan vervelen, hoe minder hij ook zal doen wat niet mag. Je wilt uiteraard niet dat hij je hele tuin gaat opgraven of alle bloemen gaat opeten. 

Hou van bij het begin je pup aan de lijn als jullie voor het eerst samen de tuin verkennen. Leer hem wat wel en niet mag en vergeet hem niet te belonen wanneer hij zich goed gedraagt. De voedzame tussendoortjes van Trovet zijn ideaal omdat ze niet alleen een lekkernij zijn voor je hond maar ze ook zijn gewicht op peil houden. Dieetvoeding wordt vaak afgewezen door een hond maar dergelijke snoepjes zijn pure verwennerij zonder dat ze je hond onnodig laten bijkomen.

Als je hond de grenzen heeft geleerd van wat wel en niet mag, kun je hem stilaan wat meer alleen laten in de tuin. Vertrouw je hem nog niet helemaal alleen in de tuin? Dan kan je een klein hondenpark met hekjes voorzien dat je het midden van het grasveld plaatst. Leer je puppy er enkele minuten in te verpozen en bouw dit stelselmatig verder op. Het moet vooral een plek zijn waar hij zich veilig voelt. Zo kun jij gerust zijn wanneer je wat in de tuin wilt werken.

Gras

Gras

Een grasveld is geen must maar het is zeker een meerwaarde als je er een hebt. Een hond vindt het altijd fijn om te rollen in het zachte gras of zich helemaal uit te leven door enkele rondjes hard te lopen. De hond zal stilaan zo zijn eigen fysieke mogelijkheden en grenzen leren kennen. Geef hem daarom dierenvoeding zoals Science Plan Hill’s die zorgt voor soepele gewrichten en gezonde spieren. Dat onderbouwt de spiermassa en zorgt ervoor dat je hond fysieke inspanningen kan leveren zonder dat hij er schade van ondervindt, want ze durven al eens overmoedig worden wanneer ze gefocust zijn op spelen met of zonder het baasje.

Eigen plekje

Voorzie je hond ook van een rustplekje waar hij kan bekomen van de intensieve verkenning van de tuin. Denk hierbij aan een hondenhok of een plekje onder een luifel waar je een deken en kussen legt. Op die manier krijgt je hond zijn eigen hoekje in de tuin en kun je hem daar terugvinden als hij uitgeteld van al dat spelen even moet bekomen. 

Related posts

Bereid je tuin voor op deze zomer, deze items kan je niet vergeten

danny@db-online-marketing.nl

De beste afsluiting voor je tuin: waar moet je op letten?

danny@db-online-marketing.nl

Neusrot bij tomaten: de vrees van elke tuinier

danny@db-online-marketing.nl